Position: Wisdombog > Sara Andersen >

Forskellen mellem melasse og sirup

er var en tid, da mennesket spiste, hvad spiselige mad, han kunne finde, spiser den rå. Så opdagede han ild, og indså, at maden smager bedre, når det er kogt. I gang han opdagede andre måder at lave mad.. madlavning det på forskellige måder at producere fødevarer med forskellige smagsvarianter
Som tiden gik, menneskets smag for mad blev mere komplekse, og han udviklede procedurer og midler til at tilfredsstille hans lyster han udviklet en ting for sød mad, og fandt en måde at skabe sukker, som han kan føje til kedelig mad, at han ønsker at forsøde.
Således sirup og melasse kom til at eksistere gennem menneskets stræben efter at tilfredsstille sin søde tand. Sirup bogstaveligt betyder noget beruset, som kommer fra det arabiske ord sharab, betyder drikke. arabiske drikkevarer sødet, så når ordet nåede Vesten, det kom til at blive omtalt som en tyk, sød væske

Sirup er lavet ved at kombinere sukker og vand, eller ved naturlig reduktion af saft af sukkerrør, sorghum, majs ,. og frugter. det kan fremstilles ved at opløse sukker i varmt eller koldt vand eller ved kogning, indtil det danner i krystaller..
Der mange typer sirup, der anvendes i fremstilling af fødevarer, drikkevarer og lægemidler, og ved fremstilling af andre industrielle produkter Nogle af dem er:
simpel sirup, der er fremstillet med varmt vand og sukker, og anvendes til saucer, toppings, og bevarer.

flavored sirup, som fremstilles ved tilsætning af smagsstof i en simpel sirup og anvendes til fremstilling af aromatiserede drikkevarer.
Gomme sirup, der fremstilles med sukker, vand og gummi arabicum som emulgeringsmiddel og anvendes i drinks.
gylden sirup, som er et biprodukt af krystallisation af sukkeret.

Melasse, der er en klæbrig og tyk biprodukt af sukkerrør eller sukkerroer behandling. Melasse kommer fra den portugisiske ord melaco, der kommer fra det latinske ord MEL, betyder honning fordi dens smag og konsistens minder af honning. Bortset fra sukkerrør og roer, kan det også være fremstillet af druer, dadler, granatæbler, morbær, og johannesbrød. den er lavet ved at udvinde saft af sukkerrør ved knusning eller mashing. saften koges derefter for at gøre et koncentrat, og at krystallisere sukker. Dette frembringer et første melasse, der har den højeste sukkerindhold.
Kogning det endnu en gang frembringer det andet melasse, der har en let bitter smag. Tredje kogende producerer blackstrap melasse, der har mindre sukker indhold, men indeholder visse mængder af vitaminer og mineraler
Resume :..
1 Sirup kommer fra det arabiske ord sharab som betyder drink, mens melasse kommer fra den portugisiske ord melaco som betyder honning.
2. Sirup er en blanding af sukker og vand, mens melasse er et biprodukt af sukkeret beslutningsproces.
3. Melasse er en type sirup.
4. begge anvendes som en base for fødevarer og drikkevarer, men sirup kan fremstilles ved blot at sammenblande sukker og vand, mens melasse fremstillet ved kogning af saft helst frugt er tilgængelig.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------