Position: Wisdombog > Sara Andersen >

Forskellen mellem HDPE og PVC

lastmaterialer er meget elastisk og formbart. De kan formes, presset eller støbt ind i forskellige former. De er for det meste lavet af råolie og naturgas. Der er to plasttyper, termoplast og termohærdende polymerer
Selv termohærdende polymerer kan smeltes og formes kun en gang, bor faste, når den afkøles, kan termoplast smeltes og støbes gentagne gange og kan derfor genbruges <.. br /> termoplast anvendes til fremstilling af beholdere, flasker, brændstoftanke, klapborde og stole, skure, plasticposer, kabel- isolatorer, ballistiske plader, pool legetøj, møbler, tøj, og rørsystemer.
Der er flere typer termoplast, og de er klassificeret som et amorft eller semikrystallinsk. To af disse er PVC ( polyvinylchlorid ), der er amorf og HDPE (high density polyethylen), som er semi- krystallinsk. Begge er råvare polymerer Polyvinylchlorid ( PVC) er en billig og holdbar vinyl polymer anvendt i byggeprojekter det er den tredje mest udbredte plastic efter polyethylen og polypropylen og er meget udbredt i den.. produktion af rør. Det har lette vægt og høj styrke og er meget populær i rør applikationer både over jorden og under jorden. Det er egnet til anvendelse i direkte nedgravning og trenchless anlæg, da det er meget stærk.

Højdensitetspolyethylen ( HDPE), og på den anden side er en polyethylen termoplastisk der er fremstillet af råolie. Det har større styrke, er hårdere, og kan modstå høje temperaturer.
HDPE rør er nem at bruge i underjordiske rør, fordi de findes at dæmpe og absorbere chokbølger minimere stigninger, der kan påvirke systemet. de har også det bedste fælles pres, modstand og er også mere slid-og varmebestandig.
Selv om begge materialer er stærke og holdbare, de varierer i styrke og andre aspekter. For det første adskiller de sig i deres pres evne til design stress. For at opnå den samme tryk rating som PVC- rør, HDPE rørvæggene være to. 5 gange tykkere end PVC-rør.

Mens begge materialer også anvendes til fremstilling af fyrværkeri, er HDPE fundet at være mere egnet og sikkert at anvende, fordi det starter fyrværkeri skaller til deres rette højde. og bør det ikke at blive lanceret og bryde inde i beholderen, vil HDPE beholder ikke knuse med så meget kraft som en PVC beholder gør.
Resumé.
en polyvinylchlorid ( PVC) er en billig og holdbar vinylpolymer anvendes i byggeprojekter medens højdensitetspolyethylen ( HDPE ) er en polyethylen termoplastisk der er fremstillet af råolie.. ..

2 Polyvinylchlorid er den tredje mest anvendte plast, mens polyethylen som HDPE er et type er den mest almindeligt anvendte plast
3 PVC er amorf, mens HDPE er semi- krystallinsk.
4. Begge er stærke og holdbare, men deres styrke varierer, og de har forskellige anvendelser. PVC er tungere og stærkere, mens HDPE er hårdere og mere slid-og varmebestandig.
5. HDPE- rør sig at være i stand til at dæmpe og absorbere chokbølger minimere stigninger, der kan påvirke systemet, mens PVC kan ikke.
6. HDPE er mere egnet til lavere tryk installationer, mens PVC er mere velegnet til direkte begravelse og opgravningsfri installationer.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------