Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem z- test og t-test

ogle gange, måle hver enkelt stykke post er bare ikke praktisk. Derfor har vi udviklet og bruger statistiske metoder til at løse problemer. Den mest praktiske måde at gøre det er at måle blot et udsnit af befolkningen. Nogle metoder afprøve hypoteser ved sammenligning. de to af de mere kendte statistisk hypotesetest er T- test og Z -test. Lad os prøve at opdeling i to.
En T-testen er en statistisk hypotesetest. i en sådan test, følger teststørrelsen en Students t -fordeling, hvis nulhypotesen er sand. T-statistik blev indført ved W. S. Gossett under pennen navnet Student. T -test omtales også som Student T-test. Det er meget sandsynligt, at T -test er mest almindeligt anvendt Statistical Data Analysis procedure hypoteseafprøvning da det er simpelt og let at bruge. Derudover er fleksibel og kan tilpasses til en bred vifte af omstændighederne. Der er forskellige T- test og to hyppigst anvendte test er en- prøve og parret prøve t- test. One- prøve t- test anvendes til at sammenligne en prøve betyder med den kendte befolkningen. To-sample t-test, derimod, bruges til at sammenligne enten uafhængige stikprøver eller afhængige prøver.
T- test er bedst anvendes, i det mindste i teorien, hvis du har en begrænset stikprøvestørrelse (n <30), så længe de variable ca normalt fordelt, og variationen af scores i de to grupper er ikke pålideligt anderledes. Det er også fantastisk, hvis du ikke kender befolkningernes standardafvigelse. Hvis standardafvigelse er kendt, vil det være bedst at anvende en anden type af statistisk test, Z- test. Z -testen anvendes også til at sammenligne prøve og befolkning betyder at vide, om der er en signifikant forskel mellem dem. Z -test altid bruge normal distribution og også ideelt anvendes, hvis standardafvigelse er kendt. Z -test anvendes ofte, hvis visse betingelser er opfyldt.. ellers er andre statistiske test, som T- tests anvendes i stedet Z -test ofte anvendes i store prøver ( n > 30) Når T- testen anvendes i store prøver, t- testen bliver meget ligner Z -test.. Der er udsving, der kan opstå i T- test prøve varianser, som ikke findes i Z -test grund af dette, er der forskelle i de to måleresultater

Resume :.
1. Z-testen er en statistisk hypotesetest, der følger en normal fordeling, mens T -test følger en Students t -fordeling
2 A T -test er hensigtsmæssig, når du håndterer.. små prøver ( n <30), mens en Z -test er hensigtsmæssig, når du håndterer moderat til store prøver ( n > 30).

3. T -test er mere fleksibel end Z-test, idet Z -test vil ofte kræve visse betingelser for at være pålidelige. Derudover T -test har mange metoder, der passer til ethvert behov.
4. T- test er mere almindeligt anvendt end Z -test.
5. Z- test foretrækkes end T- test, når standardafvigelser er kendte.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------