Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem græsk gudinde Artemis og romerske gudinde Diana

ræsk gudinde Artemis og romerske gudinde Diana er gudinder jagten og Månen. Disse to guder har mange ligheder i mellem dem. Diana anses lig med Artemis og vice versa.
pr. den romerske mytologi er Diana betragtes som gudinde for naturen eller af jagten. Hun var tæt knyttet til skoven og dyrene. Hun er også betragtes som en jomfru gudinde, der er beskyttet kvinder og jomfruer. Diana var en blandt de tre gudinde, der omfatter Vesta og Minerva, der havde svoret ikke at gifte sig.
mytologien siger, at Diana blev født på Delos Island sammen med Apollo, hendes tvillingebror. Hun er datter af Latona og Jupiter. Artemis er den græske gudinde ? naturen, jagt, wilderbness, dyr, jomfruelighed, fødsel og unge piger. Hun er ofte portrætteret som en jæger med bue og pil. ? Ifølge den græske mytologi, blev Artemis født Leto og Zeus.

Diana har været forbundet med ordet divios, betyder himmel. navnet Artemis blev relateret til artemes betyder sikker eller artomos mening slagter.
De berømte kulter af Artemis var i Delos Island, Attika og Sparta. Diana havde sin berømte kult i ? Aricia.
Både Diana og Artemis er portrætteret på samme måde.. de er portrætteret som unge kvinder Når skildrer som gudinde for jagt, blev både Diana og Artemis ses i kort kjole holde bue og et pilekogger på skulderen de er også vist med en jagt hund eller en hjort.. Når portrætteret som Månen gudinde, er begge de gudinder portrætteret i et slør, der dækker ansigtet

Resume
  1. pr. den romerske mytologi er Diana overvejes. gudinde for naturen eller af jagten. Hun var tæt knyttet til skoven og dyrene. Hun er også betragtes som en jomfru gudinde, der er beskyttet kvinder og jomfruer.
  2. Artemis er den græske gudinde ? Naturen, jagt, wilderbness, dyr, jomfruelighed, barsel og unge piger.

  3. mytologien siger, at Diana blev født på Delos Island sammen med Apollo, hendes tvillingebror. Hun er datter af Latona og Jupiter.
  4. Ifølge den græske mytologi, blev Artemis født Leto og Zeus.
  5. de berømte kulter af Artemis var i Delos Island, Attika og Sparta. Diana havde sin berømte kult i ? Aricia.
  6. Ordet Diana er beslægtet med ordet divios og betyder himmel. Navnet Atemis var relateret til artemes betyder sikker eller artomos betydning slagter.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------