Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem etnicitet og nationalitet

vor nationalitet betyder ens hjemland, etnicitet refererer til racemæssig afstamning.
For at gøre det klarere, vil en person født i Indien og bor i USA, kun har en indisk nationalitet, og ikke en amerikansk statsborger. Hvis en person fra en italiensk familie, blev født i Grækenland, så denne person ville have en italiensk etnicitet, og ikke en græsk etnicitet.
statsborgerskab er et ord, der relaterer til oprindelseslandet. nationalitet kan defineres som forholdet mellem en person og hans eller hendes hjemland. Nationalitet betyder også, at en person har beskyttelsen af den stat, hvor han eller hun blev født.

Etnicitet kan defineres som en gruppe af mennesker, der betragter sig selv som anderledes end andre. De etniske grupper er forenet af fælles traditionelle, kulturelle, sproglige, ritualistisk, adfærdsmæssige og religiøse træk. på den anden side, gør nationalitet ikke vedrører disse kendetegn, som man kan komme på tværs af mennesker, der har forskellige kulturelle, traditionelle, ritualistisk og religiøse træk bor i samme land.
Nationalitet forårsager også patriotisme. På den anden side, ikke etnicitet ikke oprette en tanke af patriotisme, men kun skaber tanker for racisme. Etnicitet er relateret til en bestemt race, og intet andet. i dag er etnicitet ikke særlig udbredt, da det havde en meget negativ indvirkning på verden. Mens nationalitet kan betegnes som et juridisk begreb, kan etnicitet betegnes som et kulturelt begreb.
Oversigt

1. nationalitet betyder ens hjemland. på den anden side refererer etnicitet til race afstamning.
2. Statsborgerskab kan betegnes som forholdet mellem en person og hans eller hendes hjemland, mens etnicitet kan defineres som en gruppe af mennesker, der er forenet af fælles traditionelle, kulturelle, sproglige, ritualistisk, adfærdsmæssige og religiøse træk.
3. Mens nationalitet kan betegnes som et juridisk begreb, kan etnicitet betegnes som et kulturelt begreb.

4. nationalitet også forårsager patriotisme. på den anden side, ikke etnicitet ikke oprette en tanke af patriotisme, men kun skaber tanker om racisme.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------