Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem UGC og AICTE

GC og AICTE er to spids organisationer, der tager hensyn til de videregående studier i Indien.
En af de væsentligste forskelle mellem University Grants Kommissionen ( UGC ) og All India Rådet for Teknisk Uddannelse ( AICTE ), er, at den senere en grundlæggende beskæftiger sig med teknisk uddannelse.
Når man taler om UGC, er det spidsen kroppen, der godkender universiteter i landet. UGC stille midler til rådighed for universiteter og højere læreanstalter. Den UGC også gennemfører eksamen, kendt som NET, for udnævnelse af lærere i skolerne. Hovedsæde UGC er i New Delhi, og der er seks regionale kontorer i Hyderabad, Pune, Kolkata, Gauhati, Bhopal og Bangalore.

AICTE er kun er et organ, der beskæftiger sig med koordineret udvikling og ordentlig planlægning af systemet for teknisk uddannelse i landet. Alle Engineering, er MBA og Apotek gymnasier tilknyttet All India Rådet for teknisk uddannelse.
AICTE, som blev etableret i november 1945, har sit hovedkvarter i New Delhi. den UGC blev etableret i 1956 som et organ under EU- regering. Imidlertid blev UGC formelt indviet af Uddannelse, Naturressourcer og videnskabelig forskning minister, Maulana Abdul Kalam Azad, i 1953.
Mens tekniske institutioner er overset af AICTE, de andre universiteter og højere læreanstalter falder ind under UGC. Når vi taler om funktionen af University Grants Kommissionen, UGC ACT siger, at den første funktion er at se på de finansielle behov for universiteternes derefter fordeler og udbetaler tilskud til disse universiteter godt.. de andre akademiske funktioner kommer først efter disse funktioner. På den anden side, giver AICTE ACT prioritet til virksomhedens undersøgelser på forskellige områder af teknisk uddannelse på alle niveauer. Fondenes fordeling og udbetaling kommer i anden række til dette.

En anden forskel, der kan ses er at UGC er fri til at gøre hvad som helst, men AICTE er ikke fri for intervention af Human Rights Development ministeriet.
Oversigt
1. En af de væsentligste forskelle mellem AICTE og UGC, er, at førstnævnte udelukkende er dannet for teknisk uddannelse.

2. Mens tekniske institutioner overset af AICTE, de andre universiteter og colleges hører under UGC.
3. UGC godkender universiteter i landet. det giver midler til universiteter og højere læreanstalter. det AICTE er kun er et organ, der beskæftiger sig med koordineret udvikling og ordentlig planlægning af systemet for teknisk uddannelse i landet.
4.. den AICTE blev etableret i 1945, og UGC i 1956
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------