Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem Storbritannien og Det Forenede Kongerige

torbritannien refererer til den ø, der ligger øst for Irland og nordvest for Frankrig. Det består af tre selvstændige regioner, nemlig England, Skotland og Wales. på grund af det historiske magt og dominans, er der en tendens til, at mange at forvirre England som Storbritannien eller Det Forenede Kongerige. det Forenede Kongerige er det land, der består af Storbritannien og Nordirland, deraf navnet de Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Dette indebærer, at England er en del af Storbritannien, som også er del af Det Forenede Kongerige. En ting af betydning at bemærke her er, at England, Skotland, Wales og Nordirland ikke er lande, men regioner, der udgør det land, der hed det Forenede Kongerige. der er en del af Irland, som ikke er en del af Nordirland, og dette er et selvstændigt land kendt som Republikken Irland.
England udgør den største del af Det Forenede Kongerige med hensyn til befolkning, der udgør omkring 84 procent af den samlede befolkning i landet. Geografisk England udgør omkring 57% af Storbritanniens. Englands hovedstad, London, er også den største by i Det Forenede Kongerige, og har fungeret som magtens centrum for Det Forenede Kongerige siden år 1707. Men tingene skulle ændre sig en smule i 1999, hvor delvise herskende magt blev givet til det skotske parlament og nationalforsamlingen i Wales.
udtrykket ' britiske ' med rette henviser til alle personer fra Storbritannien, ikke bare folk fra England, men det har i vid udstrækning blevet forvekslet til at betyde det samme som ' engelsk', der betegner personer fra England. Men den mere generelle udtryk som »britiske « ofte undgået af folk fra de tre regioner i Storbritannien, der foretrækker at blive omtalt som engelsk, skotsk eller walisisk. Den nordligste del af Storbritannien er besat af region Skotland. det var ikke en del af England indtil 1603, hvor den skotske konge, kong James VI, arvede den engelske trone. Men regionerne forblev adskilt, indtil 1707, da de handlinger Union blev vedtaget, som fusionerede parlamenterne i England og Skotland i det Forenede Kongeriges parlament. Wales og Irland var under kontrol i England på dette tidspunkt.

I den sydvestlige del af Storbritannien, er regionen kendt som Wales. Det Irske Hav adskiller Wales fra Irland og Nordirland, Selvom det er lang, og ofte komplekse historie, har altid knyttet det til England, er det blevet betragtet som en separat region siden 1955
Nordirland udgør den sidste del af det Forenede Kongerige det.. blev oprettet i 1920, og det er ikke en del af Republikken Irland. det ligger på en anden ø fra resten af de regioner i Det Forenede Kongerige, besætter øen vest for Storbritannien med Irland. Storbritannien, sammen med Republikken Irland og Nordirland, såvel som mange andre små øer, udgør de britiske øer
Resume :.

Storbritannien er lavet af tre autonome regioner, og det Forenede Kongerige består af Storbritannien og Nordirland.
Storbritannien er ikke et land, det Forenede Kongerige er et land.
begrebet ' britiske ' kan henvise til alle mennesker fra Storbritannien, men det refererer ikke til alle mennesker fra Det Forenede Kongerige.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------