Position: Wisdombog > Vibeke Bigum >

Forskellen mellem annullation og skilsmisse


Par, der ønsker at afslutte deres lange tid ægteskab nødt til at gennemgå visse juridiske procedurer. Annullering og skilsmisse er de to retlige procedurer for at afslutte et ægteskab.
Annullering er en procedure, hvorved et ægteskab er helt slettet, erklære, at et sådant ægteskab nogensinde har eksisteret teknisk eller havde nogen gyldighed. Skilsmisse er proceduren for at ende et gyldigt ægteskab, hvilket giver både manden og konen en enkelt status.

Når man taler om forskellen mellem annullation og skilsmisse, den tidligere ene er en juridisk proces at opnå en dom, at et sådant ægteskab var ugyldigt, selv helt fra starten. Det betyder, at en domstol vil antage, at en juridisk ægteskab ikke havde fundet sted, og der er ikke behov for udslettelse af ægteskabet. På den anden side, er skilsmisse en juridisk procedure for en afslutning af et gyldigt ægteskab. I tilfælde af skilsmisse, er faktorer som underholdsbidrag, forældremyndighed og ejendom division tages i betragtning. ? Men i tilfælde af annullation, er der ingen sådanne faktorer tages i betragtning. ?
anden set forskel er med hensyn til tidspunktet for indgivelsen annullation og skilsmisse andragender. en annullation skal indgives inden for en bestemt tid efter udstedelsen af en vielsesattest. Dog kan en skilsmissebegæring indgives på ethvert tidspunkt.
Skilsmisse indebærer langvarige retssager hvorimod et annullationssøgsmål er så hurtigt. En annullation kan tage bare et par uger, mens en skilsmisse kan tage et par måneder eller et år. Det kan også ses, at en annullation er mindre rodet i forhold til skilsmisse. ?

Resume
  1. annullering er en procedure, hvorved et ægteskab er helt slettet, erklærede, at sådan et ægteskab aldrig eksisteret teknisk eller havde nogen gyldighed.
  2. Skilsmisse er den proces, slutter et gyldigt ægteskab, hvilket giver både manden og konen en enkelt status.

  3. I tilfælde af skilsmisse, faktorer som underholdsbidrag forældremyndighed og ejendom division tages i betragtning. ? Men i tilfælde af annullation, er der ingen sådanne faktorer tages i betragtning. ?
  4. En annullation skal indgives inden for en bestemt tid efter udstedelse af en vielsesattest. imidlertid kan en skilsmissebegæring indgives på ethvert tidspunkt.
  5. en annullation kan bare tage et par uger, hvorimod en skilsmisse kan tage et par måneder eller et år.
  6. En annullation er mindre rodet i forhold til skilsmisse. ?


----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------