Position: Wisdombog > Laura Andersen >

Forskellen mellem TCP og UDP

en strøm af trafik på tværs af internettet er på grundlag af protokoller, der er TCP (Transmission Control Protocol) og UDP (User Datagram Protocol).
Mens TCP er mere populær på tværs af internettet, kan UDP ikke gøres fuldstændig overflødig. TCP giver fejlkorrektion, men UDP ikke. i tilfælde af TCP, er der en garanti for levering af data på download eller addresse punkt. dette er gjort muligt ved flow -kontrol , som bestemmer behovet for at gensende data. Flow kontrol også kontrollerer og stopper transmission af data, medmindre de tidligere pakker er blevet leveret. Dette er baseret på den proces, hvor kunden kan anmode om en genafsendelse af en bestemt pakke fra serveren, indtil hele pakken er blevet modtaget som i sin oprindelige form. UDP er også almindeligt, men det kan ikke påberåbes for at sende vigtige data som sikre filer, vigtige hjemmesider mv. det bruges mest til streaming medier, herunder lyd og video. UDP er hurtigere end TCP-og medieafspillere fungerer bedst med det. Der er ingen flow kontrol eller fejlkorrektion, men hastigheden er langt større, så på trods af streaming media ikke er af høj kvalitet, kan det ses ordentligt med UDP.
TCP er sikrere i forhold til UDP som sidstnævnte tjener som en passende dækning for virus. TCP har også en kompliceret rammekonstruktion. i tilfælde af UDP, har operativsystemet til at gøre meget lidt arbejde med at oversætte data.

UDP er forbindelse mindre, mens TCP er forbindelses-orienteret, som kræver, at sidstnævnte protokol at etablere fuld forbindelse mellem modtageren og afsenderen. Forbindelsen skal lukkes efter overførslen er færdig for at frigøre systemressourcer, der blev anvendt af protokollen. UDP kræver ingen autorisation og er okay for frit flydende formidling af data.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------