Position: Wisdombog > Laura Andersen >

Forskellen mellem RAM og ROM

AM (Random Access Memory) og ROM (Read Only Memory) er to meget gamle teknologier, der blev oprettet i de meget tidlige dage af computere. På trods af denne, er de stadig bruges i dag, selvom tekniske definitioner af de to er ikke så relevant som før. den væsentligste forskel mellem RAM og rOM er deres brug. rOM bruges til at gemme koden til programmer, der kører i processoren. til sammenligning er RAM, som bruges til at holde de midlertidige data, der er oprettet og anvendes af programmet.
RAM var dette navn, fordi ethvert område af hukommelsen kan hurtigt få adgang uden at skulle gå gennem alt andet. Dette var i modsætning til tryk -drev, hvor adgang tiden er lineært relateret til den aktuelle position af hovedet. til positionen af de data måde rOM hed er også meget lignende ; fordi gamle rOM er er lavet med dataene indbygget i, og der er ingen mulighed for at ændre det selvfølgelig er begge disse. ikke længere gældende. DRAM-chips er faktisk tilgængelige i serier snarere end tilfældigt. ROM er er nu gjort med flash -hukommelse, der let kan skrives til. Alligevel har de gamle terminologier stukket siden. RAM er en flygtig hukommelse, hvilket betyder, at det mister sit indhold, når strømmen fjernes. Dette er grunden til at det kan ikke erstatte rom, som bevarer sit indhold, selv når det ikke er tændt. Ulempen ved rOM er dens meget langsommere hastighed. bruge det til at udskifte RAM ville gøre en computer udføre meget langsom.
i dag er RAM ses hovedsagelig som den primære hukommelse af computere og andre gadgets som smartphones og tabletter. I bærbare gadgets, er den interne hukommelse reserveret til applikationer, der ofte omtales som ROM. Men i computere, rom er bevarer sin oprindelige betydning. Chippen bruges til at holde BIOS er en ROM, da det ikke er rutinemæssigt skrives til, men det er undertiden opdateres optiske drev kaldes også ROMS (i e cd -rom og dvd-rom.), som de ikke læser diske, der ikke kan skrives til. men de fleste optiske drev har også evnen til at skrive til tomme diske

Resume :.
rOM bruges til lagring af programmer while RAM bruges af programmer til at holde midlertidige data
RAM er en type hukommelse, der kan tilgås ikke- sekventielt, mens rom er en type hukommelse, som kun læses typisk drift

ROM er ikke-flygtigt mens RAM er flygtigt
RAM er væsentligt hurtigere end rOM
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------