Position: Wisdombog > Laura Andersen >

Forskellen mellem HTML og XHTML

ammenligning af HTML (Hypertext Markup Language) og XHTML (Extensible HTML) kan være som at sammenligne enæggede tvillinger, da der kun er et par mindre punkter, som vi rent faktisk kan pege ud som værende anderledes. Dette skyldes det faktum, at XHTML stammer fra HTML bare for at være i overensstemmelse med XML-standarder. den primære største forskel mellem de to er den relative strenge XHTML i forhold til HTML. Mens nogen kodning i HTML kunne slippe af sted med nogle bortfalder i struktur og kodning, er der ikke længere muligt XHTML. Behovet for at komme med XHTML opstod fra det faktum, at HTML er blevet til indviklede med browser bestemte tags, der sider kodet i html ikke altid ser ens ud i alle browsere. Alle XHTML dokumenter skal kun have én rod element og alle elementer skal skrives med små bogstaver, lukket, og korrekt indlejret. og selvom du rent faktisk kan gøre det samme med HTML, er det faktisk ikke påkrævet, og du kan bryde enhver eller alle disse regler og dit HTML- dokument kan stadig være åbnes uden fejl. En anden XHTML eneste krav er erklæringen fra DOCTYPE der afgør, hvad styrer dit dokument vil følge. Som det har arvet fra XML Ikke alene er den strenge XHTML fremtrædende i strukturen, har selv variable været begrænset til små bogstaver og de værdier, der er betroet dem skal være omgivet af anførselstegn for at den kan genkendes korrekt.
Selv i en så-er basis, XHTML giver lidt at ingen forbedring i forhold til HTML, kanten af XHTML viser, når du bruger det i forbindelse med XML-værktøjer. Den strenghed og overordnet strømligning af HTML- standarderne i XHTML havde til formål at få de rene og og cluterfree kodning, der er nødvendig for yderligere at forbedre hjemmesiden skabelse. XHTML også lov website bygherrer til at skabe modulopbygget kode, som de kan bruge flere gange i flere projekter.
del af HTML- succes var, at det var en meget tilgivende sprog til at kode i Uanset hvad du har lagt i den fil, browseren forsøger at få mening ud af det og sætter sin bedste fortolkning. af HTML-filen. Men som browser teknologier forbedrer og webside design blevet mere komplekse, den forenklede tilgang HTML begynder tabe terræn til XHTML strukturerede tilgang, der ikke efterlader nogen gætte til browseren. Selvom det er svært at mærke for dem, der kun surfe på websteder, der allerede er en gradvis overgang blandt webside bygherrer fra HTML til XHTML. indikerer, at HTML snart ville blive yeilding Parlamentets holdning til XHTML i den nærmeste fremtid.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------