Position: Wisdombog > Laura Andersen >

Forskellen mellem FAT32 og NTFS

å den anden side NTFS-filsystemet blev født fra HPFS filsystemet bruges af OS /2, et samarbejde mellem IBM og Microsoft. Når aftalen ikke trænge igennem, nogle af de funktioner i HPFS dukkede op i NTFS da det viste sig for Windows NT platform. Det er siden blevet udviklet og vises i nyere Windows-version som XP, Vista, og snart blive frigivet Windows 7. Microsoft har patentet til NTFS, og således ikke røbe nogen detaljer med hensyn til filsystemet gør NTFS driver kun læses af Windows-systemer i lang tid, men der er allerede nogle linux implementeringer, der er kunne få adgang NTFS drev men uden fremtrædende træk. FAT32 er en meget forenklet og fnug gratis system, der er også meget dokumenteret. Det gør ikke rigtig gøre meget af noget bortset fra at holde styr på, hvor filerne er placeret. Derfor er det blevet filsystem valg for de fleste bærbare lagermedier som flashdrev, mp3-afspillere og hukommelseskort.
NTFS filsystem er det modsatte, der tilbyder flere forbedringer, der ikke kun forbedre sine præstationer, men også dets sikkerhed, hvoraf den ene er transparent fil kompression, som automatisk komprimerer filen, når det bliver skrevet til disken. Dette kan potentielt frigøre noget diskplads men filerne kan tage lidt tid at indlæse. En anden grund er diskkvotaer, hvor en systemadministrator kan angive, hvor meget af disken en bestemt bruger kan bruge.
Valg mellem NTFS og FAT32- filsystemer er en forholdsvis nem opgave. Simply put, NTFS er en bedre løsning, når du ønsker at installere det på en Windows-computer -system. Ikke kun på grund af de hurtige forbedringer, men også på grund af sine mange funktioner. Det er ikke tilrådeligt selv for bærbare medier, da de fleste enheder og andre operativsystemer har et problem eller er direkte ude af stand til at få adgang til NTFS- drev.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------