Position: Wisdombog > Micha Brix >

Forskellen mellem intranet og vpn

ntranet og VPN er to teknologier, der almindeligvis anvendes i erhvervslivet. Det er vigtigt at bemærke dog, at mens Intranet er blot et begreb, der bruges til at beskrive et internt netværk, der simulerer internettet, mens VPN, som står for Virtual Private Network, er en metode, der anvendes til at oprette fjernforbindelse til et netværk, som om du er tilsluttet lokalt.
Et intranet er bare et lokalt netværk, der udnytter de samme teknologier, at internettet gør (i. e. HTTP, SMTP, FTP) med henblik på at forenkle tingene og gøre det meget lettere for medlemmer af organisationen for at få adgang til ressourcer og dele data. Brug disse teknologier gør det nemmere for administratorer at give forskellige niveauer for adgang på en måde, der er allerede kender de fleste mennesker. På den anden side, blev VPN skabt til at imødekomme behovet for billige og sikre forbindelser mellem fjerntliggende kontorer. Forud for VPN, lejede linjer, forudsat at en sikker, men meget dyrt middel til at opnå dette.
En VPN anvender en langt større offentligt netværk som Internettet til at videregive data langs siden oprindelse og destination er sandsynligvis ikke i den samme lokalitet. At forhindre snoopers i at få data, der krypteringer anvendt til at udføre det ulæselig. Med intranet er computerne normalt placeret i samme område, så der er ringe eller ingen grund til at anvende Internettet og anvende komplicerede krypteringssystemer. Selv om det ikke er nødvendigt at bruge internettet til at have en fuldt funktionel Intranet, dermed kan udvide anvendeligheden af intranettet Dette opnås ofte ved tunnel intranettet via en VPN, så fjernbrugere kan stadig. adgang til ressourcerne i intranettet, som om de er tilsluttet lokalt. Der er ingen grund til at tilføje sikkerhedsforanstaltninger til intranettet, som de data, der vil være automatisk krypteret, når den går gennem VPN og dekrypteres efter det når frem til destinationen. Adgang til intranet via et VPN er ikke anderledes end at få adgang til dem lokalt, når du har med succes etableret en forbindelse

Resume :.
1 Intranet er en type af netværk, samtidig med VPN er en metode til at forbinde fjerne computere
2 A. VPN går gennem et offentligt netværk, mens et intranet ikke behøver at

3. Intranet kan anvendes over en VPN, men ikke alle intranet er
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------