Position: Wisdombog > Micha Brix >

Forskellen mellem intranet og portal

or at gøre det lettere for medarbejderne at få adgang til informationer og tjenester, de fleste virksomheder anvender et intranet. Et intranet er et lokalt netværk, der bruger internet teknologier såsom SMTP og HTTP til at skabe en lokaliseret version af internettet, som kun er tilgængelig for ansatte i selskabet. at øge produktiviteten yderligere, er en portal benyttes, således at ressourcer, der er nødvendige hurtigt kan få adgang. en intranetportal ligesom en web- portal, det giver links til forskellige sites eller sider på intranettet, som giver brugerne med links til de oplysninger og tjenester, som de behøver for at udføre deres arbejde.
Der er flere store fordele ved at have en portal er etableret på et intranet. Den første er det giver mulighed for let adgang, da det sætter alle ressourcer i et samlet sted, så du ikke behøver at huske adresserne på de enkelte. admins kan også oprette forskellige sider til forskellige medarbejdere eller afdelinger, så de kun kan se ressourcer, der er relateret til deres arbejde Endelig, en Intranet portal gør det nemt at formidle oplysninger siden, som en hjemmeside, kan det bruges til at vise nyheder eller andet materiale, som måske ikke være presserende, men er stadig værd at vide.
en intranetportal er naturligvis afhængig af tilstedeværelsen af en intranet. Det er derfor ikke muligt at have en portal, uden at have et intranet. Nogle virksomheder, især mindre virksomheder, implementere et intranet, men gør ikke sat en portal. Den væsentligste årsag bag dette er omkostningseffektivt som at oprette og vedligeholde en portal kræver yderligere udgifter og personale. For små virksomheder, kan de omkostninger, opvejer fordelene ved at bruge en portal. Det er værd at bemærke dog, at udtrykket portalen ikke nødvendigvis er en enekompetence til intranet som selv extranet og internettet kan udnytte portaler. Famous internettet eller web portaler omfatter Yahoo, MSN, og mange andre Deres formål er stadig den samme, den eneste forskel er de målrettede brugere af tjenesten

Resume :.
1. Et Intranet er lokal version af internettet, mens en portal er en gateway, hvor forskellige tjenester kan tilgås
2. et intranet kan eksistere uden en portal, men ikke den anden vej rundt

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------