Position: Wisdombog > Micha Brix >

Forskellen mellem KM og MAK

indows seneste operativsystemer, især Windows Vista, Windows Server 2008, 2008 R2, Windows 7 og Office 2010 bruger en aktivering teknologi kaldet Volume Activation som giver mulighed for aktivering automatisering, der er gennemsigtig både til volumenlicenskunder kunder og slutbrugere. Volume Activation kan bruge en Key Management Service (KMS) model eller Multiple Activation Key (MAK) model for at aktivere de nævnte systemer. Kunderne kan bruge begge eller en af modellerne. den væsentligste forskellen ligger i type nøgle anvendes i aktiveringsprocessen. Tilføj til, at nogle praktiske overvejelser, som organisationen type, nettets størrelse, OS-versioner blandt andre.
KMS blev løsladt lige efter Volume License Key teknologi, der kræves ingen aktivering overhovedet. KMS kræver aktivering, men tillader kunder at gøre dette inden for deres eget netværk, der fungerer som et centralt sted, hvor alle kunder får en aktiveringsnøgle. det er specielt designet til virksomhedens kunder og er mest kompatibel med Vista og Windows 2008. MAK, på anden side, kræver kun en engangs- aktivering med en vis støtte fra Microsofts hostede aktivering tjenester eller en MAK Proxy Server.
Aktivering med MAK er gjort mulig ved en alfanumerisk nøgle stand til at aktivere et bestemt antal computere. For så vidt angår installationen er bekymret, KMS viser mere praktisk, da det giver computeren til automatisk at registrere den via DNS. En forudsætning herfor er en dynamisk DNS med SRV record støtte. uden det, kan det kræve manuel og individuel adgang til kundernes registreringsdatabasen for at finde lokale KMS. om markedsøkonomisk forudsætninger, der ikke yderligere kundeanordning konfiguration til aktivering er påkrævet ved installation, selv med nyligt installeret pC er, så længe de er inden for netværket.

MAK aktivering har brug for ivrig tilsyn under installationen og aktivering proces. Hver PC, der skal tilføjes til aktivering er lig med individuel konfiguration. dog ikke MAK ikke behøver internetadgang at gennemføre aktiveringen. Tilsvarende KMS er også i stand til afslutning uden yderligere ændringer på firewall. Base krav er det at sikre, at KMS-værten kan forbinde til Microsofts volumenlicenser servere.
med hensyn til aktivering kapacitet og udløb, MAK er mere fordelagtig end KMS. Førstnævnte har en en-gang, der ikke udløber aktivering. Det kræver ikke hyppige opdateringer med produktnøgler og dermed en bedre sikkerhed mod aktivering fiasko. Den eneste ulempe vil være dens begrænsede antal aktivering, hvori mængde af kunder, der kan afholdes, er afhængig af antallet af indkøbte licenser. dermed øger behovet for at tilbagekøbe licenser over tid Omvendt, KMS har for at opretholde to niveauer af reaktivering hver 6. måned Første niveau omfatter. af hver enkelt kunde inden for netværket og for det andet, KMS-værten. Dette medfører en ekstra opgave løbende at overvåge KMS -server, DNS, kunderne og deres status for forbindelsen. Hvad er godt ved det selv er, at det kan aktivere et ubegrænset antal klienter, uanset licens. En anden vigtig faktor for overveje, er organisationens it-struktur (i. e. antallet af computere, den type af maskiner laptop eller stationære, antallet af sub-filialer /afdelinger). KMS virker bedst med mere end 50 computere, for det meste desktops, og med en centraliseret opsætning. Dette skyldes det faktum, at det er stærkt afhængig af en KMS vært Selvom en kunde har mulighed for at anvende flere værter, er det stadig velegnet til at opretholde en enkelt server. Ellers det øger risikoen for integriteten af klient- DNS-server forbindelse, og ikke at nævne, mere vedligeholdelse og sandsynlige fejlfinding arbejde. I modsætning til KMS, arbejder MAK mere fleksibelt, selv med mindre end 25 computere, både bærbare og stationære computere, med decentrale it- strukturer. det udgør ikke meget begrænsning, uanset hvordan din it-infrastruktur er organiseret, uanset om det har flere afdelinger, højsikrede netværk og bruger en god blanding af computere og marken computere.
Resumé :.

1 KMS kræver aktivering, men giver brugerne mulighed for at gøre dette inden for netværket mellemtiden, MAK indebærer en for aktivering kun
2. . for at gennemføre aktiveringen, har MAK ikke brug for internetforbindelse. for KMS, skal du oprette forbindelse til Microsofts licensbetingelser servere.
3. MAK aktiveringsnøgle behøver ikke at blive fornyet. for KMS, skal det igen hvert halve år.

4. KMS kan endda arbejde meget godt med mere end 50 computere. MAK kan kun fungere optimalt med mindre end 25 computere.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------