Position: Wisdombog > Micha Brix >

Forskellen mellem Unicode og ASCII

SCII og Unicode er to tegnkodninger. Dybest set, er de standarder for hvordan man kan repræsentere forskel tegn i binær, så de kan skrives, gemmes, overføres, og læse i digitale medier. den væsentligste forskel mellem de to er på den måde, de indkode karakter og antallet af bits, som de bruger hver ASCII oprindeligt brugt syv bits til at indkode hver karakter Dette blev senere øget til otte med Extended. ASCII til at løse den tilsyneladende utilstrækkelige originalen. I modsætning hertil bruger Unicode en variabel bit kodning program, hvor du kan vælge mellem 32, 16 og 8-bit kodning. Brug af flere bit kan du bruge flere tegn på bekostning af større filer, mens færre bits give dig et begrænset udvalg men du spare en masse plads. Brug færre bits (i. e. UTF -8 eller ASCII) ville nok være bedst, hvis du koder et stort dokument på engelsk.
Et af de vigtigste grunde til, at Unicode var problemet opstod fra de mange ikke -standardiserede udvidede ASCII- programmer. Medmindre du bruger den fremherskende siden, som bruges af Microsoft og de fleste andre software firmaer, så er du sandsynligvis støder på problemer med dine karakterer, der optræder som bokse. Unicode eliminerer dette problem, da alle tegnkoden punkter var standardiseret. En anden stor fordel ved Unicode er, at på sit højeste den kan rumme et stort antal tegn. På grund af dette, Unicode øjeblikket indeholder de fleste skriftsprog og stadig har plads til endnu mere. Dette omfatter typiske venstre-til- højre scripts som engelsk og endda højre mod venstre scripts som arabisk. kinesisk, japansk, og de mange andre varianter er også repræsenteret i Unicode. Så Unicode vil ikke blive erstattet helst snart.
For at bevare kompatibilitet med ældre ASCII, der allerede var i udbredt brug på det tidspunkt, blev Unicode udformet på en sådan måde, at de første otte bits matchede, at af de mest populære ASCII side. Så hvis du åbner en ASCII- kodet fil med Unicode, kan du stadig få de rigtige tegn kodet i filen. Dette lettede vedtagelsen af Unicode, da det mindsket virkningen af vedtagelsen af en ny kodning standard for dem, der allerede bruger ASCII.

Resume :
1 ASCII bruger en 8-bit kodning, mens Unicode bruger en variabel bit-kodning.
2. Unicode er standardiseret, mens ASCII ikke er.

3. Unicode repræsenterer de fleste skriftsprog i verden, mens ASCII ikke gør.
4. ASCII har sit tilsvarende i Unicode.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------