Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem epinephrin og norepinephrin

drenalin og noradrenalin er meget lignende stoffer. De to er nært beslægtede hormoner eller neurotransmittere, der er næsten identiske kemisk og strukturelt. I lægmandssprog, er adrenalin ellers er kendt som adrenalin, mens noradrenalin er daglig tale kendt som noradrenalin. Men de to har nogle distinkte funktionelle forskelle.
som nævnt, både adrenalin og norepinehprine er helt ens, fordi de er under den samme gruppe af neurotransmittere betegnes som katekolaminer. Derfor er de klassificeret som sympatomimetika. Dette betyder, at de efterligner virkningen af det sympatiske nervesystem. Som et resultat udløse de stigningen i hjertefrekvens, øge diameteren af bronkial passagen for at tillade mere luft til at passere gennem, og på samme tid, faldende de fleste mave-og uro-genital funktioner når den er aktiveret.
Der er en lille forskel på, hvordan de to hormoner påvirker kroppen under den " kamp eller flugt " respons. Under et sådant tilfælde er mere epinephrin pumpes af kroppen, mens kun 20% norepinephrin frigives. Den største rolle spiller, adrenalin tjener til at begrænse de tinier blodkar beliggende på nyrerne eller leveren. Noradrenalin gør ellers ved at dilatere næsten alle kroppens blodkar netværk, således at levere skelet muskler med mere blod i tider med stress og iltsvind på det cellulære niveau.

med hensyn til pyschoactivity er norepinephrin anvendes til fremstilling af psykoaktive lægemidler, der anvendes til at styre depression. det kan også kombineres med andre kemikalier, såsom serotonin at gøre det en effektiv stemning stabilisator. Adrenalin, som et lægemiddel, er mere eller mindre brugt som en nødsituation rekuperativ medicin, der tjener til at øge ens vitale især når de er meget ned som når blodtryk og puls falder brat til nul. Tager til efterretning, noradrenalin kan også anvendes på samme måde. Historisk set kliniske journaler vil sige, at epinephrin er tidligere hormon at blive opdaget end norepinephrin. var omkring 1900 ved Farbwerke Hoechst lykkedes at isolere det nævnte stof med succes. Noradrenalin ventede adskillige flere årtier at blive opdaget.
1. Under ' flugt eller kamp ' svar, er mere adrenalin frigives til blodbanen i forhold til noradrenalin.
2. Adrenalin får nogle blodkar til at snøre ( indsnævre ), mens noradrenalin generelt forårsager dilatation af de fleste blodkar gang frigivet.

3. Adrenalin blev opdaget langt tidligere end noradrenalin.
4. Norepinephrin er en mere populære stof komponent anvendt i psykiatri på grund af dens psykoaktive natur.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------