Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem adrenal medulla og binyrebarken

et er faktisk meget nemt at differentiere binyremarven fra binyrebarken. For så længe du kender din anatomi, så er der virkelig ikke noget problem at skelne de to regioner. Problemet er, hvis du ikke har lyttet så meget til din biologi lærer tilbage i dine skolealderen dage.
Begge anatomiske regioner er dele af binyrerne. Disse kirtler er placeret overlegent fra nyren ( på toppen ). navnene på disse to specifikke områder kan lige så godt sige dens placering. Den adrenale cortex (som en cortex ) er det yderste lag af binyrerne, medens den adrenale medulla ( er en medulla ) er mellemøret eller det indre lag af binyrerne. Førstnævnte ( som et ydre lag) omgiver hele. medulla
den anden forskel mellem de to er de hormoner, de udskiller eller frigivelse binyrebarken udgivelser tre slags hormoner nemlig:.. de glukokortikoider, de mineralkortikoider og androgener The glucocorticoider er en gruppe af hormoner, der består af cortisol ( stress hormon). Et eksempel på en mineralkortikoid er aldosteron ( Chief hormon for blodtryk regulering og vand reabsorption ). Den sidste gruppe kaldet androgener indeholder det mandlige kønshormon testosteron. Frigivelsen og produktion af disse hormoner er alle kontrolleret af master kirtel (hypofysen ) specifikt ved hjælp af ACTH ( adrenokortikotropt hormon ). på den anden side er den adrenale medulla en klump af neuroner, der spiller en vigtig rolle i det autonome nervesystem. Det frigiver to store hormoner nemlig : adrenalin ( adrenalin ) og noradrenalin ( noradrenalin )

på grund af disse to hormoner, deres virkninger på kroppen omfatter blod afledning fra integument (hud ) til de indre organer som lever og hjerne, stigning i samlede stofskifte, elev og bronkial dilatation, piloerektion ( hår eller hud 'står ' som gåsehud eller gås kød), faldt koagulationstid, og en øget ACTH frigivelse fra den forreste hypofyse. Alle disse virkninger er mere eller mindre den samme for virkningen af de binyrebarkhormoner.
1. Binyrebarken er den yderste del, der dækker den adrenale medulla, medens den adrenale medulla, er midterste eller midterste del af binyrerne.
2. binyrebarken frigiver forskellige hormoner ( glukokortikoider, mineralkortikoider og androgener ), mens den adrenale medulla frigiver epinephrin og norepinephrin.

3. hormonerne af binyrebarken frigives som følge af ACTH stimulation fra hypofyseforlappen medens hormoner den adrenale medulla frigives på grund af forskellige nervesignaler for stress reaktion ( respons ).
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------