Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem Celexa og Lexapro

elexa og Lexapro er fælles medicin, der bruges til behandling af symptomer på depression i patienter, der udviser alvorlige symptomer. Begge medikamenter er recepter udstedt af en læge, der hæmmer processen med serotonin re-uptake. Kemisk, de er begge meget ens i ingredienser, men der er betydelige forskelle mellem de to, og de kan ikke bruges i flæng, og det er derfor vigtigt at oplyse om alle medicin, som du tager til din læge, før du får en recept. Fordringer fra patienter synes at føre til den tro, at hvis en af de to medikamenter virker for dig, den anden ikke vil, og vice versa.
Begge recepter bør holdes i kølige, tørre områder, der er uden for rækkevidde af eventuelle børn, kan som utilsigtet overdosering forårsage alvorlige skader og endda koma. Disse lægemidler bør ikke anvendes, hvis du vil betjene maskiner eller køretøjer. Desuden kan de være skadeligt, hvis du er gravid eller ammende Begge lægemidler er godkendt af Food and Drug Administration ( FDA ). Celexa er også kendt som citalopram hydrobromid. En af de største fordele ved at være foreskrevne Celexa er, at der er en generisk ordination kan købes som kan redde patienten penge. Dette stof kommer i tabletform, og kan tage op til 4 uger for en person til at mærke effekten af medicinen. Nogle af bivirkninger kan omfatte sveden, mundtørhed, opkastning, diarré og appetitløshed. de værste bivirkninger er sjældnere, men omfatter hallucinationer og anfald. Celexa er en alvorlig stof og skal tages med forsigtighed.
Lexapro kaldes escitalopram hydrobromid. Lexapro er meget lig Celexa, men det har den fordel også at kunne behandle angst problemer. Men i modsætning Celexa, er der ingen generiske form af Lexapro. Lexapro kommer både som en tablet eller i flydende form, og det kan også tage op til 4 uger før det bliver effektivt i systemet af en patient. Symptomer på denne medicin omfatter opkastning, mundtørhed, træthed, halsbrand, og diarré. Nogle føler bivirkningerne af Lexapro er lettere end Celexa, da der ikke har været et link til anfald. Dog kan patienter stadig opleve hallucinationer, svær muskelstivhed, og usædvanligt spænding.

Begge disse medikamenter er beregnet til at behandle de samme neurale problemer i hjernen, de stadig har nogle vigtige forskelle, hvorfor en læge kan udstede en frem for den anden.
Oversigt
1. Celexa og Lexapro er både anti- depressiva, der er ordineret. Disse lægemidler har til formål at hæmme processen med serotonin re-optagelse.

2. Celexa er kendt som citalopram -hydrobromid og kan også findes i en generisk form. Lexapro er kendt som escitalopram hydrobromid og er ikke tilgængelig i generisk form, men det er også ordineres til patienter med angst.
3. Bivirkninger af begge medikamenter omfatter opkastning og diarré, men Celexa er forbundet til anfald for.
4. Begge medikamenter er tilgængelige i pilleform, men Lexapro kommer i en væske så godt.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------