Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem mikrotubuli og mikrofilamenter

eller er den primære enhed af liv. Cellerne blev først introduceret af Robert Hooke i løbet af 1600-tallet. Celler har forskellige dele. Det indeholder en kerne, den største hjerne celle. den indeholder også mitokondrier, kraftværk af cellen. det producerer energi til brug. det har også skelet ramme til at holde organeller. Dette kaldes en cytoskelettet. Og udfylde dette cytoskeleton er en tyk væske kaldet cytoplasma det indeholder alle de organeller bortset fra kernen..
cytoskeleton er yderligere opdelt i mikrotubuli og mikrofilamenter. mikrofilamenter er tyndere i diameter i forhold til mikrotubuli. mikrofilamenter er 6 nanometer i diameter, mens mikrotubuli er 25 nanometer i diameter. mikrofilamenter siges at være den tyndeste struktur cytoskeletons.
mikrofilamenter eller actinfilamenter er fleksible og stærke. det kan modstå foldning og trækkræfter udført af forskerne. Disse strukturer er meget alsidig, det hjælper cellen i kravlende og via ameboid bevægelse. Det er også alsidig i ændringer i celleform. Kort sagt er den primære funktion bevægelse og hjælper formændringer. Mikrotubuli på den anden side er den aktive bestanddel af cytoskelettet. Det har en diameter på 25 nm og har en længde fra 200 nm til 25 mikrometer. Mikrotubuli funktion som den primære strukturelle del i cytoplasmaet. det er involveret i mitose, vesikulær transport og cytokinese.

Forståelsen af disse to meget små strukturer, vi var i stand til at vide, hvordan man adskiller sig fra hinanden, og hvordan disse er af afgørende betydning i celle funktion og regulering. Strukturer er meget vigtigt, da de tjener som det vigtigste grundlag for en organisme. Ligesom en bygning, skal skelettet være stærk, alsidig og fleksibel til alle de uønskede omstændigheder såsom jordskælv, brande, og så videre. Disse vidunderlige små strukturer kan tjene som en inspiration for os i at opbygge stærke og troværdige strukturer
Resume :..
1 mikrofilamenter har tyndere diameter end mikrotubuli 2. mikrofilamenter fungere primært til bevægelse og udformningen af den celle, mens mikrotubuli fungere primært til mitose, cytokinese og vesikulær transport.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------