Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem aerob respiration og fermentering

espiration er faktisk et koncept meget talte om i biokemi. Det er, hvordan levende ting formår at overleve og det er gennem respiration. Ellers kendt som oxidativ metabolisme, respiration er, hvordan den enkelte celler i kroppen konvertere biokemiske næringsstoffer til brugbar energi former, såsom ATP ( adenosin trifosfat ), som faktisk er den tekniske term for kroppens energi.
Respiration har to slags. den ene er aerob, involverer oxygen og den anden er en anaerob eller uden brug af oxygen. På samme måde er der også en anden fase kaldes fermentering mere eller mindre den samme som anaerobe, men stadig noget anderledes.
I forarbejdning af fødevarer aspekt, er gæringen været tæt knyttet til anaerob respiration, fordi de fleste tilfælde af gæring omfatter ikke ilt i den proces som, hvordan druerne fermenteret at lave vin. Gæringen er teknisk defineres som omdannelsen af sukker til ethanol ( kemisk set ). I enkle vendinger det er at omdanne kulhydrater til alkoholer.

En af de mest markante forskelle om end mellem gæring og aerob respiration er slutproduktet. gæringsprocessen giver kun 2 ATP, mens den anden producerer 38 ATP. Dette giver det indtryk, at aerob respiration er en mere pålidelig måde at udnytte biologisk energi. i en anden analyse, hvilket gør ATP er meget simpelt for aerob respiration, fordi ilt aids i at generere ATP på ubestemt tid. Men i gæring, ATP sker via elektron transportkæden og ikke ilt og er endvidere vist for en kortere tidsramme alene. Dette gør aerob respiration cirka 19 gange mere effektivt end gæring eller anaerob respiration.
Der er kun 2 ATP produceres i gæring, fordi resten af energien faktisk er kombineret med affaldsmaterialerne produceret efter gæringsprocessen, Som affaldsmaterialet, er ethanol ( en alkohol) tydeligvis en energikilde til benzin benzin
Desuden er der mange produkter fermentering Hvis processen forekommer i skeletmuskulatur, enden.. resultatet er mælkesyre dette at kalde den malolaktiske gæring. Denne begivenhed er temmelig almindelig, når du overstrain dine muskler for meget under fysisk anstrengelse som anstrengende øvelser. De muskler, der rent faktisk vil blive frataget ilt, som fører til anaerob respiration skabe mælkesyre. Denne syre er, hvad der forårsager muskel kramper. for gær, er det endelige resultat ethanol dermed kalde det ethanol eller alkoholgæring

1 I cellulære respiration, aerob respiration giver 38 ATP, mens gærings udbyttet kun 2...
2. i forarbejdning af fødevarer, er gæringen som regel en anaerob type respiration, der omdanner sukker til alkohol uden medvirken af ilt.
3. Aerob respiration er en biologisk proces, der involverer ilt.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------