Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem adrenerge og cholinerge

det menneskelige legeme der er masser af receptorer, der modtager beskeder fra bestemte biologiske budbringere for at de specifikke organ systemer til at fungere eller foretage et passende svar. Ligesom det autonome nervesystem ( ANS ), divisionen har ansvaret for automatiske reaktioner såsom hjerteslag og andre organfunktioner involverer glatte muskler, er dette system yderligere reguleret af to specifikke brancher kaldet de adrenerge og kolinerge baner. Hver bane har sit eget unikke sæt af receptorer og udløser at fremkalde en bestemt handling.
adrenerge pathway'en er ellers kendt som SNS -eller sympatiske nervesystem. Den anden er den cholinerge pathway, som også betragtes som det parasympatiske nervesystem ( PNS ). Den vigtigste forskel mellem to er deres neurotransmittere for det cholinerge linje ( ACh) acetylcholin bruges, mens den adrenerge linjen gør brug af enten noradrenalin eller adrenalin ( også kendt som adrenalin ). ikke så mærkeligt, adrenerge linjen kom til at blive navngivet som sådan, fordi adrenalin er involveret.
grund af virkningen af disse neurotransmittere, vil de udløser forskellige virkninger på kroppen. Generelt PNS eller cholinerg inducerer " fordøjelse og resten ' virkninger, mens SNS eller adrenerge efterligner virkningen af " kamp eller flugt reaktion «, som i tilfælde, hvor der er for meget spænding. inducere fordøje og hvile betyder, at de gastrointestinale ( GI ) og geniurinære ( GU ) systemer 'effekter er øget ( ophidset ), mens efterligne kamp eller flugt reaktion ophidser alle andre effekter på med undtagelse af GI og GU.

De to veje også kan have forskellige typer af receptorer, der enten er excitatoriske i naturen eller inhiberende. nikotinsyrer og muscarin -receptorer er en del af den cholinerge linie, mens alfa-og beta -receptorer er en del af adrenerge linje. disse receptorer findes i mange områder i kroppen som for nicotinreceptorer, er de for det meste findes på skeletmusklerne hvorimod adrenerge receptorer langt er fordelt over hele mange dele af kroppen. Generelt, men begge er en del af større ANS, de to der stadig forskelle ( i virkeligheden deres handlinger imod hinanden ) på grund af følgende:
1. Adrenerge involverer anvendelsen af neurotransmitterne epinephrin og norepinehprine mens cholinerg involverer acetylcholin.
2. Adrenerge kaldes sympatiske linie ( SNS ), mens cholinerg kaldes parasympatiske linie ( PNS )..

3 i almindelighed er kolinerge effekter eller symptomer er ligesom ' fordøje og hvile ', mens adrenerge virkninger er kongruent til " kæmp eller flygt" respons symptomer
4.. nikotiniske og muscarine receptorer er en del af den cholinerge linie, mens alfa-og beta -receptorer er involveret i adrenerge linje.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------