Position: Wisdombog > Hanne Esmer >

Forskellen mellem adiabatisk og isotermisk

rige Fysik, specielt i de forbehold termodynamik, er der to ofte diskuteret begreber, der ofte bruges i industriel praktiske anvendelse. Disse begreber er de adiabatiske og isotermisk processer.
Disse to fremgangsmåder er de modstående sider af mønten. de er poler er placeret ved modstående ender så at sige. første, ellers kendt som en isokalorisk proces, adiabatisk proces er, når der ikke er nogen overførsel af varme fra eller hen imod den væske, der bearbejdes. Desuden ville adiabatisk betyde ufremkommelige hvis det er defineret bogstaveligt. Således, varmen er ikke i stand til at trænge ind.
Når der er en reel gevinst eller varmetab i omgivelserne så proces kaldes adiabatisk. fordi temperaturen kan ændre på en adiabatisk proces på grund af interne system variationer, kan gassen i systemet har tendens til at køle ned, når de udvider. i denne forbindelse ville det også betyde, at dens tryk er betydeligt mindre end den anden proces ( isotermisk ) ved et givet volumen.

Som nævnt processen i den anden yderste ende, der tillader overførsel af varme til omgivelserne, og således gøre den samlede temperatur konstant ( ikke ændrer ) kaldes en isotermisk proces. Hvis man tænker af det, ville ordet isotermiske når den fortolkes bogstaveligt betyder ' iso ' (den samme ), ' termisk ' ( temperatur). der er derfor den samme temperatur. i en termodynamisk system, de to vigtigste processer involveret, er adiabatisk eller isotermisk. det betragtes som tidligere når omdannelsen ( udsving og variationer i temperatur ) er hurtig nok til, at ingen varme var signifikant overføres mellem det ydre miljø og systemet. Når transformation er meget langsom i samme system, så fremgangsmåden er isoterme fordi temperaturen af systemet er det samme ved udveksling af varme med det ydre miljø.
1. I en isotermisk proces der er en udveksling af varme mellem systemet og omgivelserne i modsætning adiabatiske processer, hvor der er nogen.
2. I en isotermisk proces forbliver temperaturen af det pågældende materiale samme modsætning i adiabatiske fremgangsmåder, hvor temperaturen af det materiale, der komprimeres kan rejse.

3. I en isoterm proces, kan varmen blive tilføjet eller frigøres fra systemet bare for at holde den samme temperatur, mens i en adiabatisk proces, der er ingen varme tilføjet eller frigivet, fordi opretholdelse af konstant temperatur ikke vil noget.
4. i en isoterm proces er omdannelsen langsomt mens en adiabatisk proces, det er hurtigt.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------