Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem forskel mellem venstre og højre hjerne

alle hvirveldyr og mest vanddyr, er hjernen centrum af nervesystemet. Det findes i hovedet, hvor sanseorganer, såsom øjne, ører, tunge og næse er også er placeret. det styrer alle organer i kroppen.
den menneskelige krop er bilateralt, hvilket betyder at det har venstre og højre side, som er symmetriske. hjernen har også to sider kaldet halvkugler der interagerer med den ene halvdel af kroppen, men med krydsede forbindelser. venstre hjernehalvdel samvirker med den højre side af kroppen, mens den højre hjernehalvdel interagerer med venstre.
Mens begge hjernehalvdele kan have lignende funktioner i motoren og andre systemer, i sprog og rumlige kognition de tydeligt adskiller sig. De behandle oplysninger på forskellige måder. venstre hjernehalvdel bearbejder det fra dele til det hele, mens højre hjernehalvdel behandler det fra det hele til dele ofte at se hele billedet, før detaljerne. den venstre hjernehalvdel behandler også oplysninger i rækkefølge, mens højre hjernehalvdel behandler dem tilfældigt. Mennesker, der er venstre-brained er mere systematisk, de altid planlægge deres handlinger og ofte liste ting, de har at gøre Højreklik brained mennesker, på den anden side, kan springe fra den ene opgave til en anden tilfældigt..

venstre hjernehalvdel er også god til behandling af symboler og sprog det er normalt god til matematik og problemløsning, mens den højre hjernehalvdel er god til at behandle information, der præsenteres konkret, så illustrationer er nødvendigt. for det at forstå bedre.
en højre- brained person kan kende det rigtige svar på et problem, men han ikke ved, hvordan man præsentere det, og han er ofte på et tab for hvad jeg skal sige, mens en venstre-brained person vil have problemer udtrykke sig verbalt.
venstre-brained mennesker også følge regler, men lige-brained folk ville prøve at ændre dem. Den venstre-hjernehalvdel er forbundet med at være oprejst, fornuftig, direkte, sand, hard-kantet, og kraftfuld mens den højre-hjernehalvdel er forbundet med at være fleksibel, mere legende, mere komplekst, diagonal, og fantasifulde.

Den højre hjernehalvdel er rumligt orienteret, værdsætter musik, ikke-verbal, global, følelsesmæssige, eftertrykkeligt, vittig og humoristisk mens den venstre hjernehalvdel er verbal, analytisk, rationel, realistisk, og stive selv om det mangler. følelsesmæssig forståelse
Resume :.
1 den højre hjernehalvdel er rumligt orienteret og er forbundet med at være følelsesmæssig, eftertrykkeligt, vittig, humoristisk, fleksibel, legende, og kompleks mens venstre hjernehalvdel er forbundet med at være oprejst, fornuftig, verbal, analytisk, realistisk, rationel, direkte og kraftfuld.

2. både højre og venstre hjernehalvdel kan have samme motoriske og sensoriske funktioner, men de adskiller sig i sprog og rumlige kognition.
3. Mens den venstre-hjernehalvdel processer oplysninger i rækkefølge, højre hjernehalvdel ikke
4 venstre-hjernehalvdel er god til behandling af symboler og processer oplysninger fra dele til helhed.. højre hjernehalvdel er god kun på behandling af oplysninger, der præsenteres konkret, og det behandler dem fra det hele til dele.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------