Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem tvillinger og kloner

villinger og kloner er ofte fejlidentificerede med hinanden, fordi de begge ser fysisk det samme på ydersiden. De enæggede tvillinger, i særdeleshed, er virkelig det samme med kloner i fysisk forstand, men der er nogle teknikaliteter, der adskiller de to
Når en mor vil give fødsel til to afkom, er de resulterende nyfødte kaldes tvillinger Disse to væsener kan enten være broderlige (ikke-.. identiske ) og enæggede tvillinger. det er den sidstnævnte, der har den samme fænotype ( observerbare egenskaber ved et levende væsen ) og genotype ( genetiske sammensætning ). Som et resultat ser identiske tvillinger nøjagtig samme med hinanden. Dette er muligt, fordi de var et produkt af opsplitningen af en zygote ( et befrugtet æg celle eller æg ) i to forskellige embryoer. Broderskaber tvillinger anderledes, fordi to æg er blevet befrugtet af forskellige sædceller. de resulterende tvillingerne vil ikke se det samme med hinanden. således kan de være af forskelligt køn. Kloner er produkter af et gennembrud procedure i bioteknik kaldes kloning. Selv om dette har været et meget omdiskuteret praksis og er blevet omhyggeligt spørgsmålstegn på grund af dets etiske implikationer, er kloning stadig bliver gjort op til denne dag på grund af dens videnskabelige betydning. Den klon kunstigt fremstillet i en petriskål i modsætning til i tilfælde af tvillinger, hvor befrugtningen er foretaget internt i moderens mave.
I en kloning procedure, er med succes udviklet foster manuelt delt og derefter implanteres i forskellige livmoder (nu betegnes som rugemor ). rugemor vil derefter være en til at fodre, udvikle, og derefter levere barnet. Kloner er næsten det samme med tilfælde af enæggede tvillinger, fordi klon er udviklet fra en zygote eller celle opnået fra en enkelt donor. Det er derfor, de stadig er genetisk identiske. Også dette er en af grundene til, at nogle betragter enæggede tvillinger som naturlige kloner.

En anden metode til kloning er gennem somatisk celle transplantation. Det er alle andre celler i kroppen undtagen kønsceller og kimcellerne. modsætning kimceller ( celler, som er ansvarlige for produktion af organismens kønsceller eller mælke ) er somatiske celler sæt kunstigt indsat i kimcelle nukleare region, hvis oprindelige kerne allerede er blevet fjernet tidligere. Resten af proceduren følger stort set de samme trin som den almindelige kloningsprocessen
Resume :..
1 Twins dannes naturligt i modsætning til kloner, som er kunstigt i naturidentiske. tvillinger betragtes som naturlige kloner.

2. Twins skyldes naturlige opdeling af en zygote eller befrugtning af to æg, mens kloner er et resultat af høsten af en udenlandsk somatiske celler eller udenlandske æg fra en donor og senere har den implanteres i et rugemor, sædvanligvis forøges eller konstrueret med DNA fra en anden donor.
3. Twins er naturligvis født helt (næsten på samme tid) i modsætning til kloner, der normalt oprettes på et langt senere tidspunkt.
4. Clones kan også være fremstillet fra en somatisk celle.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------