Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem fordampning og transpiration

den vand, mennesket og alle andre levende ting kan ikke overleve på Jorden. Det er afgørende for vækst og næring for alle levende organismer, fra de encellede bakterier, såsom alger og amøber, til det største anlæg, som er Giant Sequoia og de største pattedyr, som er blåhvalen.
det er grunden til, at Jorden er skabt med en kæmpe sammensætning af vand. Dens overflade består af 70 procent vand, som er vigtig for overlevelse af de levende organismer, der lever i det. Det er smagløs, lugtfri, gennemsigtige, er den universelle opløsningsmiddel, og kan opdeles i brint og ilt.
Det kontinuerligt går gennem cyklus af nedbør, hvor vand, der er kondenseret i luften falder ned til jorden, afstrømning, hvor vand fra vidden går ud til havet, fordampning, hvor vand fra åbne flader går op i luften. og transpiration, hvor vand fra vegetationen frigives til luften fordampning er den proces, hvor vandet fra forskellige organer vandskift fra en væske ind i en gas-eller vanddamp, og det går op i luften. Dette sker kun, hvis energi er til stede for at ændre vand til vanddamp.

Da energi tilføres, vandmolekyler kolliderer med hinanden i forskellige hastigheder, der forårsager molekyler, der er nær ved overfladen, der skal frigives til luft eller atmosfære. tilføre varme til vand eller udsætte den for solvarmen forårsager fordampning.
transpiration, på den anden side er fremgangsmåden ifølge frigivelsen af vand fra planterne gennem de små åbninger i deres blade eller spalteåbningerne. Planter kan styre frigivelsen af vand ved at åbne og lukke spalteåbningerne, som hjælper dem med at overleve i meget varmt vejr.
Transpiration afhænger af fugt eller væde fra luften eller atmosfæren og også af, hvor meget fugt den jord, hvori planterne plantes har. Vand tages i af planterne gennem rødderne og føres til alle dele som næring.

vand, der når bladene derefter frigives til luften eller atmosfære til at forårsage transpiration. tabet af vand gennem både fordampning og transpiration kaldes evapotranspiration. sammen med fordampning og transpiration, udfældning og afstrømning, er fordampning en integreret del af vandkredsløbet.
Resumé.
en Inddampning er processen med udledning af vand i luften fra åbne vandoverflader, medens transpiration er processen med udledning af vand i luften fra planter.

2. Transpiration forekommer naturligt i planter under fordampning forekommer, når energi i form af varme tilføres vand og konverterer den til vanddamp.
3. begge er til vandkredsløbet. Medens den mængde vand, der går gennem fordampning afhænger af den varme, der påføres det, transpiration afhænger vandindhold i den jord, hvor planten er plantet, og fugtigheden af luften.
4. at miste eller frigive vand i luften gennem både fordampning og transpiration kaldes fordampning.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------