Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem Oxycontin og Percocet

merte er en del af vores liv. Der findes forskellige former for smerter. Nogle gange er der følelsesmæssig smerte, som kan gøre os deprimerede for en stund. Der er også fysisk smerte, som de fleste af os ønsker ikke at føle. Men vi kan ikke styre, hvordan kroppen fungerer som smerte er en del af at være et menneske.
Visse sygdomme vil lade folk oplever smerter. En af disse er kræft. de fleste af de kræftformer i den terminale fase, kræver smerter intervention som patienterne oplever ulidelig smerte fra deres sygdom. Så medicinalfirmaer har udviklet medicin til moderat til svær, kronisk smerte medicin. Et eksempel på disse er Oxycontin og Percocet.
Oxycontin og Percocet er lægemidler, der indeholder oxycodon, en opioid, der bruges til at lindre smerter. Andre eksempler på opioider er morfin, heroin og codein.

Oxycontin og Percocet er varemærker af generisk lægemiddel oxycodon. Oxycodon blev først udviklet i 1916 i Tyskland.
Oxycontin og Percocet er både nyttige i at lindre smerter. Men det varierer i længde. Oxycontin kan vare op til 12 timer, mens Percocet kun kan vare op til 5 timer. Så med hensyn til hyppighed, bør Percocet tages mere end Oxycontin døgnet rundt for at lindre smerter, mens Oxycontin kan gives to gange dagligt alene eftersom virkningerne varer 12 timer. Percocet indeholder acetaminophen eller tylenol, men Oxycontin ikke har nogen af denne bestanddel. acetaminophen er en antipyretiske og et analgetikum. Oxycontin på den anden side indeholder ren Oxycodon gør det længere end Percocet.
Oxycontin findes i 10, 20, 40 eller 80 mg. af oxycodon. Percocet fås i 2. 5, 5, 7. 5 og 10 mg. doser.

Oxycontin er fremstillet af Purdue Pharma, mens Percocet er fremstillet af Endo Pharmaceuticals. Percocet bliver rådet til at blive fjernet fra markedet af FDA i 2009 på grund af den store stigning i dødsfald i mennesker, der bruger det primært til leverskader på grund af acetaminophen komponent. Et højt forbrug af acetaminophen anses for hepatotoksiske eller meget giftige for leveren. Percocet gives til at håndtere moderat til alvorlig eller akutte smerter alene. Oxycontin kan gives for kronisk smerte, der er moderat til alvorlig, fordi det ikke har acetaminophen.
Bivirkningerne af begge lægemidler er lige det samme, såsom; lykke eller euhoria, hukommelsestab, træthed, kvalme, hovedpine, bl. a. disse stoffer bør tilspidset for tilbagetrækning det bør ikke seponeres pludseligt, da det kan forårsage abstinenser...
Resumé :.

1 Oxycontin og Percocet er varemærker af generisk lægemiddel oxycodon.
2. Oxycontin indeholder ren Oxycodon mens Percocet også indeholder paracetamol.
3. Oxycontin varer i 12 timer, mens Percocet varer kun 5 timer.
4. Oxycontin fremstilles ved Purdue Pharma under Percocet fremstilles ved Endo Pharmaceuticals.
5. Oxycontin fås i 10, 20, 40 eller 80 mg. oxycodon. Percocet fås i 2 5, 5, 7 5 og 10 mg doser
... .
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------