Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem VDLR og RPR

yfilis er en af de kendte seksuelt overførte infektioner. Det er en meget helbredelig sygdom, når ordentlige tests er gjort for sin diagnose. Denne sygdom er forårsaget af bakterien Treponema pallidum. Syfilis kan overføres ved seksuel kontakt med en inficeret person eller af mor -til- barn under fødsel eller graviditet Syfilis kan påvises ved forskellige test Disse test er opdelt i to dele.. den nontreponemal test og de treponemale test. Disse to prøver er meget vigtigt i påvisning af syfilis. De nontreponemal tests er i stand til at detektere ikke-specifikke treponemale antistoffer. Der er to almindelige tests under nontreponemal testen. De omfatter VDLR ( kønssygdom Research Laboratory ) og RPR (Rapid Plasma Reagin ). Disse to tests er udført på samme måde. Men de har en række forskelle.
VDLR var en test udviklet af kønssygdom Research Laboratory under Første Verdenskrig. Denne test stadig gøres dag til påvisning syfilis. På den anden side blev RPR udviklet som en mere avanceret VDRL. RPR er kun VDRL antigen, men det indeholder carbon eller fint opdelte trækul partikler. Med disse trækul partikler, tillader det visualiseringen af reaktionen eller flokkulering mellem prøven og antigenet uden anvendelse af et mikroskop. RPR tests kan udføres uden anvendelse af et mikroskop, og resultatet ses af vores blotte øje i modsætning hertil kræver en VDLR test et mikroskop for at kende resultaterne af testen Rapid Plasma Reagin eller.. RPR, er den mest foretrukne syfilis test af mange for det er let at anvende og let kan købes i en kitform i modsætning til VDLR.
Både RPR og VLDR tests bruge blod som den model, at opdage syfilis. Men i de sene stadier af syfilis, indebærer det centrale nervesystem eller hvad der betegnes som neurosyphilis. A VDLR er den eneste test, som kan udføres ved anvendelse af CSF eller cerebrospinalvæske. Under testning for syfilis, kræver den prøve, der skal bruges til en VDLR at blive opvarmet, før det kan testes. VDLR tests kræver også, at prøven skal være frisk opsamlet. i en RPR test, indeholder prøven ikke behøver at blive opvarmet eller uopvarmet, før det kan testes for syfilis.

Ifølge forskning, er RPR test mere effektive nontreponemal test end VDLR. Den kan registrere syfilis mere effektivt end en VDLR. VDLR test og RPR test kan bruges i kvantitative evalueringer. de kan måle de producerede antistoffer som reaktion fra kroppen til Treponema pallidum. imidlertid en RPR test måler uspecifikke antistoffer produceret som reaktion på Treponema pallidum. i de sene stadier af sygdommen, idet disse to tests har vist sig at være mindre effektive til påvisning syfilis og opnåelse ikke-reaktive resultater.
Begge nontreponemal tests, Rapid Plasma Reagin test ( RPR ) og kønssygdomme Laboratorietest ( VDRL ), er ikke endelige test for syfilis og kan have et falsk positivt resultat på grund af andre medicinske tilstande, såsom virale infektioner ( mæslinger, hepatitis ), graviditet, og nogle autoimmunsygdomme. Et positivt resultat i begge disse to tests, RPR og VDLR kræver en yderligere test, og det er treponemal testen. Denne test udføres for at bekræfte diagnosticering af syfilis, så hurtig behandling kan gøres.
Resumé :. 1 RPR er udviklet eller den mere avancerede VDRL

2 RPR er bare VDRL antigenet, men det indeholder kulstof eller fint delte trækul partikler.. ..
3 RPR test kan udføres uden brug af et mikroskop. resultatet kan ses af vores blotte øje jeg
i modsætning hertil er en VDLR test kræver en mikroskop at kende resultatet af testen.

4. Rapid Plasma Reagin eller RPR, er den mest foretrukne syfilis test af mange for det er let at bruge og kan
let købt i kitform i modsætning til en VDLR test.
5. En VDLR test er den eneste test, som kan udføres ved anvendelse af CSF eller cerebrospinalvæske.
6. Prøven, der skal bruges til en VDLR test kræver det der skal opvarmes, før det kan testes i modsætning
en RPR prøve.
7. En RPR test er det mere effektivt nontreponemal test end en VDLR. det kan detektere syfilis mere
effektivt end en VDLR test.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------