Position: Wisdombog > Claus Collin >

Forskellen mellem oceaniske og kontinentale skorpe

et yderste lag af jorden, skorpen, dækker planeten. Skorpen flyder på den smeltede kappe. Sin forfatning ikke er det samme overalt. Derfor, skorpe er delt op i to typer.. den kontinentale skorpe og den oceaniske skorpe
oceaniske skorpe
oceaniske skorpe er den del af Jordens skorpe, der dækker de ocean bassiner den består af mørk -farvede sten udgøres af basalt. Denne sten består af silicium, oxygen og magnesium.

densitet oceaniske skorpen er omkring 3. 0 g/cm3. Den kontinentale skorpe har en lavere massefylde. Denne forskel i de gennemsnitlige massefylde tillader, at mange naturlige fænomen forekommer på og under overfladen af jorden. Oceaniske skorpe næppe flyder på kappe. den oceaniske skorpe gennemgår en besynderlig fænomen. med alderen, samler den oceaniske skorpe et lag af afkølet kappe på undersiden. Dette bevirker, at to -lags struktur, at synke ned i den varme, smeltede kappe. Når i kappen, den oceaniske skorpe smelter, og således genbruges på grund af denne proces er der et fravær af ældet oceaniske skorpe.. Dette fænomen er fraværende eller sjældne i det kontinentale skorpe.
Tykkelsen af begge skorper varierer også. For oceaniske skorpe, er tykkelsen omkring 3 til 6 miles, hvilket er omkring 5 til 10 km. den oceaniske skorpe er tyndere end den kontinentale skorpe
kontinentale skorpe

de kontinentale skorpe tegner sig for 40 % af jordens overflade det består af granit.. sten, der er lys i farven. Denne sten er rig på bestanddele som silicium, aluminium og ilt.
tætheden af kontinentale skorpe er meget mindre i forhold til den oceaniske skorpe. Det har en tilnærmet værdi på 2. 6 g/cm3. På grund af denne forskel i tæthed i magma mellem oceaniske skorpe og den kontinentale skorpe, kontinenter forblive på deres pladser, og begge skorper er i stand til at flyde på magma. Den kontinentale skorpe flyder langt mere frit på magma.
Den kontinentale skorpe er meget tykkere i forhold til oceaniske skorpe. det har en tykkelse, der spænder fra 20 mi, hvilket er omkring 35 km, på sletterne, at så meget som 40 km, hvilket er omkring 70 km, på de højeste bjerge.

Resumé :.
1 Den oceaniske skorpe består af basalt, mens den kontinentale skorpe er lavet af granit
2 Den oceaniske skorpe er tyndere.. mens den kontinentale skorpe er meget tykkere.
3. den oceaniske skorpe er tættere end den kontinentale skorpe.
4. den kontinentale skorpe har større opdrift end oceaniske skorpe.
5. Genbrug er til stede i den oceaniske skorpe, mens denne procedure er fraværende i den kontinentale skorpe.
6. den oceaniske skorpe er meget yngre geologisk end den kontinentale skorpe.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------