Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem koi og guldfisk

oi og guldfisk har flere ligheder end forskelle. For det første er de begge medlemmer af Cyprinidae eller karper familie af fisk. Faktisk er de så tæt forbundet, at de er i stand til at avle med hinanden, men deres afkom vil være sterile. Umodne koi og guldfisk kan ofte forveksles med hinanden. forskellene mellem koi og guldfisk løgn i deres historie, avl og fysiske egenskaber.
historie
Koi er almindelig karpe. i Japan i 1820 har, de begyndte at blive selektivt avlet.

Goldfish er også en række asiatiske karper. Den første registrerede selektiv avl af guldfisk fandt sted i Kina under Jin -dynastiet (265-420 e. Kr. ).
Avl
Koi opdrættes for deres mønstre, farver og scalation. De mest almindelige farver er sort, hvid, gul, rød, creme og blå. Nye sorter af koi er stadig under udvikling. Men da koi er mindre end 300 år, i deres selektiv avl, de vil vende tilbage til deres naturlige grålig farve inden for et par generationer, hvis de slippes ud i naturen.

Goldfish blev oprindeligt avlet for deres gule eller orange farve i dammene i kinesiske elite. dag mest guldfisk er en lys orange farve, og er avlet for deres kropsform. Der er et stort udvalg af fin og hale figurer i Goldfish såvel. fysiske karakteristika
Koi har strømlinet form af almindelig karpe. den bedste måde at fortælle forskellen mellem umodne koi og guldfisk er ved at kigge efter skægtråde. skægtråde er små knurhår -lignende sanseorganer, der hænger ved Koi mund. Guldfisk ikke skægtråde. Koi generelt vokse til omkring 24 inches i længden, men nogle Koi har været kendt for at nå mere end en meter. Koi er også meget lang levetid. Når i en brønd-holdt udendørs bassin kan de nemt nå 100 år. Den ældste koi på rekord levede 226 år.
Goldfish have forskellige former, afhængigt af deres avl. Generelt har guldfisk flyder haler og finner og en lidt buttede krop. Nogle har oppustede kinder, 'eller klumper på toppen af deres hoveder. de generelt nå en størrelse på omkring 10 inches, men dette bestemmes af størrelsen af deres skål. Under optimale forhold guldfisk kan leve seneste 20 år, men de fleste husdyr sjældent nå op på 10 år.

Oversigt
1. Koi blev først avlet i 1820 har i Japan, mens guldfisk først blev avlet i ?.. 300AD i Kina
2 Koi opdrættes for deres farver og mønstre, men guldfisk er avlet til kropsform og farve
3 Koi er større.. og lever længere end guldfisk.
4. Koi ligne karper med undtagelse af deres farve, mens guldfisk har kunstfærdige kropsformer.
Komplette guider for KOI og Goldfish pleje.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------