Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem heterogene og homogene

n homogen blanding, udseende er ensartet og så er sammensætningen. Mest homogene blandinger er opløsninger. I opløsninger, hvis en af komponenterne er et pulver eller en væske, der opløser med den anden væske, så vil vi ikke kunne se de forskellige komponenter hver for sig. vi ser det som en væske. Air uden synlige partikler også er et homogent blandingen. men i virkeligheden luft består af forskellige gasser.
i et heterogent produkt, kan man let skelne de forskellige komponenter i den. Hvis du forsøger at blande sand og vand, vil det ikke opløses. Så du kan nemt skelne mellem sandet og vandet. Vi har også homogene og heterogene katalysatorer. En homogen katalysator bruges i samme fase som reaktanterne og vil være i den samme tilstand af stof, som de andre reaktanter. Heterogene katalysatorer anvendes i en forskellig fase af reaktanterne, og det kan være i en anden løbet af tilstanden fra reaktanterne.
komponenterne i heterogene blandinger kan adskilles let, men adskillelse af komponenterne i en homogen blanding, kan være vanskelig. Hvis du har en heterogen blanding af sand og vand, kan du bare lade sandet sediment og adskille de enkelte komponenter. Hvis du har en homogen blanding som en sukkeropløsning, bliver du nødt til at adskille det ved den proces af fordampning. Andre fremgangsmåder til fysisk at adskille bestanddelene i en blanding er filtrering under anvendelse af en magnet, krystallisation destillation, dekantering og sigtning. Hvis der blanding af sand og jern fyld, anvendes en magnet til at separere den. spredt ud blandingen på en overflade og bevæger magneten over det. Jern fyldninger begynder klynger sig til magneten.

Man kan sige, at et atom er heterogen, da det består af protoner, neutroner, og elektroner. Men et molekyle kan være homogen, da det består af atomer.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------