Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem forskellen mellem type 1 og type 2 diabetes

ype 1 diabetes er hovedsagelig en autoimmun sygdom, en tilstand, hvor kroppen ikke kan genkende et organ som sin egen og angreb det. Ved type 1 diabetes, er det organ kroppen angriber bugspytkirtlen, som producerer insulin, ødelægger de insulinproducerende beta- celler i pancreas, hvorved legemet insulin-deficient.
insulin er et hormon, der regulerer mængden af sukker i kroppen. Thenormal glucose ( sukker), ikke kan absorberes af kroppen uden insulin. Hvis der ikke er tilstrækkelig insulin, der er en stigning i den enkeltes blodsukkerniveau. En person med type 1 diabetes skal injicere insulin ind i hans krop på en regelmæssig basis, så sukker i blodet kontrolleres. type 2 diabetes er ikke en autoimmun sygdom det er en tilstand, hvor utilstrækkelig insulin produceres gøre legemet i stand til. ? styring af sukker? niveauer i blodet. Som et resultat heraf kan en lider af denne tilstand oplever forhøjede niveauer af sukker i blodet. Når en person har type 2- diabetes, kan lægen ordinere visse livsstilsrelaterede ændringer. Da denne type diabetes hovedsageligt er forbundet med en mangel på fysisk aktivitet, kan lægen sætte patienten på en streng diæt i forbindelse med et reguleret mængden af motion. i nogle tilfælde kan lægen også ordinere insulin for at skære ned på niveauet af sukker i blodet.
der er også en forskel i de aldersgrupper, der er mest modtagelige for disse sygdomme. For eksempel type 2-diabetes normalt rammer mennesker 40 år eller ældre. Dog kan type 1 diabetes endda påvirke børn helt ned til 11.

Desværre er der meget lidt du kan gøre for at forebygge type 1 diabetes. Det kan være forårsaget af autoimmun sygdom er beskrevet ovenfor, men det kan også være forårsaget af en virus, der skader bugspytkirtlen på en eller anden måde. der er lidt du kan gøre for at forhindre denne betingelse.
type 2-diabetes, men er hovedsageligt relateret til livsstil, og så forebyggelse af sygdom er ikke meget vanskeligt. Alt du skal gøre er at opretholde en sund livsstil, undgå stress så meget som muligt og få regelmæssig motion i mindst 45 minutter hver dag. Både type 1 og type 2-diabetes forårsage en stor del af skader på de indre organer. Af denne grund, bør du altid søge læge råd om hvordan du håndterer din tilstand så hurtigt som muligt.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------