Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem fødekæden og fødekæden

n fødekæde. refererer til fire hoveddele disse er :
* Solen-dette er den primære energikilde for alle organismer
* De producenter-disse er de planter, de kaldes producenter. fordi de er den eneste del af fødekæden, der producerer deres egen mad, såvel som føde for andre organismer. Faktisk er den oxygen, der alle levende væsener indånding et resultat af fødevareproducerende processen af planterne ( fotosyntese ). Maden, at andre organismer tage er også et resultat af fotosyntese i planter, der producerer glucose.

* de forbrugere,-.. dette refererer til den gruppe af organismer, der spiser noget andet de kan være planteædere (plante spise dyr ) eller kødædere ( kød at spise dyr) de omfatter også parasitter og rensemidler. * Den fjerde i fødekæderne er ådselædere. Det er de svampe og bakterier, som vi ser ned på med en sådan afsky. Det er en helt vigtig del af fødekæden, fordi de konvertere alle døde sagen i kvælstof og kulstof, som frigives til atmosfæren. Uden hårdt arbejde lagt i disse skraldemanden jorden ville bare være en stor skraldespand, der aldrig blev tømt !
En fødekæde på den anden side henviser til en masse fødevarekæder, der udgør et økosystem. det er en masse af forbundne fødekæder, der er indbyrdes forbundne på forskellige punkter. For eksempel kan der være links, der kører mellem græs og alle de dyr, der spiser græs e g.. Geden, koen mv. Så ville der være en sammenhæng mellem disse dyr og andre dyr, der spiste dem, for eksempel løve, mennesker mv.
en fødekæde beskriver et mønster, hvorigennem energien overføres fra de producenter eller de planter til de nedbrydere. for eksempel ville det måske beskrive, hvordan en lille fisk overleve på plankton, mens de større lande overleve på dem.

En fødekæde på den anden side vil også omfatte de store fisk, der blev fodring på plankton så godt. Det dybest set viser et bredere billede af alle indbyrdes forbundne fødekæder, der findes inden for et økosystem.
En fødekæde er en beskrivelse af et enkelt link mellem oprindelsen af kilden til energi og den endelige modtager. En fødekæde omfatter alle sådanne kæder, der udgør et økosystem. det kan beskrives som en samling af individuelle og indbyrdes forbundne fødekæder !
Både fødekæder og fødekæde er blevet negativt påvirket af stormløb af menneskelige civilisation. for at gøre vores omgivelser mere ' fremmende ', vi forårsager ødelæggelse af værdifulde dele af fødekæden og i fødekæden. For eksempel er brugen af pesticider have en skadelig virkning på de fleste af de økosystemer. Man må indse, at de er en del af fødekæden, og at deres velfærd er afhængig af andre også !

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------