Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem en leopard og en gepard

abitat
  • Cheetah ' lever i niveau sletterne i Afrika og sydvestlige Asien. Historisk, deres levesteder udvidet til Indien, men der har ikke været de seneste observationer. nuværende bestande er geografisk isoleret.
  • Leopard ' lever primært i skove og overdrev, men kan også trives i Marginale Mountain og ørken levesteder. Deres sortiment strækker sig gennem Afrika til det sydøstlige Kina med varierende grader af befolkningstæthed.

kost
  • Cheetah ' kødædende. Foretrækker græssende dyr på ca 30 til 40 pounds såsom gazeller og impala. Det vil spiser også harer og nogle fugle.
  • Leopard ' kødædende. Foretrækker små og mellemstore græssende dyr som gazeller eller polstret hjorte. Dog vil leoparder spise noget, hvis det er nødvendigt, herunder gødning biller og padder.
Jagt Style

  • Cheetah ' de er bygget til fart. de jager i løbet af dagen og spore deres bytte ved hjælp af deres følelse af syne. de kan jage deres bytte ved hastigheder over 60 miles i timen for korte. Geparder hægte sig på halsen af deres bytte og kvæle den. Geparder sommetider lever alene, men over halvdelen af de observerede geparder jager i grupper på to eller tre.
  • Leopard ' stilk deres bytte og lydløst Pounce. De har også kvæle deres bytte med en bid til halsen. Leoparder foretrækker at trække deres bytte op i et træ og foder der.. De er enkeltstående, natlige jægere
morfologi

  • Cheetah ' er formet så forskelligt fra andre store katte at de er deres egen slægt. de har en rangy greyhound -lignende krop. deres hoveder er små i forhold til deres kroppe til at strømline deres drift og deres haler flade i slutningen at fungere som et ror. Geparder har et lag af faste pletter og to sorte rivelinierne strækker sig fra deres øjne til hjørnerne af deres mund til at støtte i at se lange afstande.
  • Leopard 'har en tykkere krop i en mere traditionel kat form. deres ben er forholdsvis korte, og poterne er brede for at klatre i træer. deres kæber er stærke og kan knuse knoglerne i deres bytte. Leoparder har roset formede pletter og hvide halve måner under deres øjne til at hjælpe i nattesynet.
vokalisering
  • Cheetah ' er de eneste store katte, der ikke kan brøl. I stedet gør de en bred vifte af lyde inklusive spinder, kvidrer, og knurren.
  • Leopard ' producere en lyd, der er klassificeret som et brøl eller knurren /brøl. Det svarer til en løve, men meget mindre larmende.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------