Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem BPH og prostatacancer

orskellen mellem benign prostatahyperplasi ( BPH) og prostatacancer
benign prostatahyperplasi er en tilstand, der opstår i 50 % af mænd over 45 år. dog i visse tilfælde kan det være tegn på prostatakræft. Hvordan gør du ud af om din forstørret prostata er et symptom på prostatakræft ? Læs om !
Prostata er en lille valnød størrelse orgel til stede rundt om urinrøret. Efter puberteten, kan det begynde at vokse igen, når en mand er 40 år gammel. Godartet eller ikke kræft udvidelse af prostata er en meget almindelig prostata problem hos mænd. Faktisk vil næsten alle mennesker udvikle en form for forstørret prostata, som de bliver ældre.

Den gode nyhed er, behøver mere end en tredjedel af mænd der ikke kræver behandling for deres forstørrede prostata. Hvis du er bekymret for din forstørret prostata være et symptom på prostatakræft, er du sikkert forkert.
Selv om det er rigtigt, at benign prostatahyperplasi ( BPH ) og prostatacancer har lignende symptomer, er chancerne for at du har prostatakræft er meget lidt. det er dog en kendsgerning, at en grundig evaluering af din læge er den bedste måde at sikre dig, at du ikke har prostatakræft.
En anden vigtig grund til hvorfor du skulle gå til en tidlig evaluering er, at du har flere chancer for at sikre en kur, hvis du opdager kræften tidligt. Dette er så meget mere relevant for folk, der har en høj risiko for at udvikle kræft. for eksempel bør mænd, der har en familie historie af prostatakræft og afrikanske amerikanere begynder screening for prostatakræft på omkring 45 år. der er ingen etablerede grunde til, at en person får BPH. det er heller ikke klart, om en bestemt gruppe er mere disponeret mod sygdommen. Dog kan det siges med en vis sikkerhed for, at folk, der har nære familiemedlemmer, der lider af prostatakræft, er mere tilbøjelige til at få den betingelse selv.

Prostatakræft og BPH deler de samme symptomer. for eksempel kan du opleve hyppig vandladning og problemer med vandladning for begge forhold. du kan også opleve afbrydelser i vandladning.
forskellen i de to betingelser er, at prostatakræft opstår på de laterale kamre af prostata. det er normalt spreder sig til bækken og ryg også. BPH er mere eller mindre centraliseret og ikke spredes til andre væv.
Både BPH og prostatacancer kan forårsage forhøjede resulterer i PSA tests. Vil imidlertid kun dem med prostatacancer viser en forøgelse af knogle alkalisk fosfatase.

Hvis en person er diagnosticeret med prostatakræft, vil hans behandling naturligvis være forskellig fra, at en person, som har BPH kun. Afhængig fase af kræft, kan lægen ordinere strålebehandling, hormoner eller kirurgi.
Mennesker med kun BPH er sædvanligvis ikke ordineres nogen behandling overhovedet. Lægen kan også råde medicin som Finasteride eller operation for at fjerne væv, der er en hindring for orglet.
BPH er ikke tegn på prostatakræft. Men at få det vurderet af en læge, er det smart ting at gør

; ' type=' skjult ' />
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------