Position: Wisdombog > Rune Bramer >

Forskellen mellem vejrtrækning og respiration

ejrtrækning er en konstant proces, hvor du ånder ind og ud hele tiden i løbet af dagen. Det er en proces at tage i ilt og udvisningen af kulstof dioxid.
Respiration er en proces, hvor kroppen nedbryder oxygen, således at cellerne i kroppen kan anvende det. det er en del af? metabolisk proces også kendt som katabolisk proces en cellulær aktivitet, hvor energi-molekyle ? frigives, mens carbondioxid og vand fremstilles.
åndedræt er en fysisk proces, og respiration er en kemisk proces. åndedræt er en proces tager oxygen i lungerne, mens respiration tager oxygen fra lungerne i blodstrømmen eller til celler.

åndedrættet er en udveksling af gasser mellem celler og det eksterne miljø mens respiration er en proces, der foregår i cellerne Breathing omfatter to etaper-.. ventilation og gasudveksling Ventilation er bevægelse af luft ind og ud af lungerne og gasudveksling er absorptionen af oxygen fra lungerne og frigivelse af carbondioxid. ? Respiration omfatter kun en proces, der producerer energi og fjerner kuldioxid og H2O i blodet eller celler.
Med hensyn til handling, vejrtrækning er en frivillig handling og respiration er en ufrivillig handling. ? Respiration er en aktiv og mekanisk proces, der involverer omdannelse af kemisk energi til andre former for energi og vejrtrækning har ingen handling eller konvertering involveret. Vejrtrækning kan styres mens respirationen ikke kan kontrolleres. For eksempel kan en stand Tag en dyb og flad eller hurtige og langsomme vejrtrækninger. Siden respiration foregår i celler og væv, kan det ikke kontrolleres som vejrtrækning.
Selvom vejrtrækning og åndedræt er to forskellige processer, er disse to ord bliver brugt i flæng af mange mennesker. Når en person gives ilt kunstigt, det henviser til » kunstigt åndedræt " og ikke " kunstigt åndedræt ". Breathing kaldes som "ekstern åndedræt 'og respiration kaldes intern eller cellulære respiration.

Summary :
vejrtrækning: tage luft i ( inspiration ), og ud af dine lunger ( udløb ), kan være bevidst kontrolleret ( frivillig indsats )
Respiration : ? del af en metabolisk proces cellulær aktivitet; ? slutprodukter er energi molekyler, kuldioxid og vand, kan ikke være bevidst kontrolleret ( ufrivillig handling )

Bøger relateret til respiration og vejrtrækning.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------