Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem stål og titanium

Fysiske egenskaber af titanium gør det til et bedre materiale af biler, rumfart, smykker og mange andre brancher. Det har været kendt for sin høje styrke og sejhed, holdbarhed og lav densitet, og evnen til at modstå høje og lave temperaturer. korrosionsbestandighed og biologisk forenelighed af titan er yderligere to egenskaber er meget nyttige i en række anvendelser, såsom kirurgiske implantater osv.. er kostbar og kostbar sammenlignet med stål. Stål er ætsende, rust, pletter, og er tungere end titanium. Steel tæthed er 7. 85 g/cm3, og titanium har 56 %, at af stål.
Når forhold til stål, titan har enestående modstand mod en bred vifte af syrer, baser, naturlige vande og industrielle kemikalier. titanium betragtes som en overlegen kombination af høj styrke og lav vægtforhold i forhold til stål. anden grund foretrækkes det i kirurgiske implantater og dybe samt rør strygere, er fordi titanbaserede legeringer er lette og stærkere. Stål foretrækkes i industrier, hvor styrke er vigtigere end vægten. Titanium anvendes til kirurgiske implantater, fordi det menneskelige legeme accepterer det, og det er ikke- giftigt og biologisk inert. Rustfrit stål metalimplantater er tilbøjelige til at udvikle nogle alvorlige medicinske tilstande og sygdomme. titanium er i høj efterspørgsel efter computerproducenter for at gøre computerens komponenter. En anden populær brug af titanium er til smykker at gøre. titanium er i stærk konkurrence med stål i bilindustrien. Stål anvendes, hvor der er behov for en hærdet materiale, som aksler til biler eller lastbiler, mens titan strukturer ikke garanterer lang levetid og har en træthed grænse.
Visse krav fra marketing associerede virksomheder og virksomheder gav mulighed for den kontrovers at stige, at titanium er stærkere end stål, men i modsætning til kravet, er det bedste stål stærkere end titanlegeringer. i ren tilstand, er titan 45% lettere, og lige så stærk som stål. Vi kan antage at den samme stang af stål vil være 5% stærkere end titanium, men titanium vil være 40 % lettere. En anden forskel er muligheden for titan til at modstå høj varme uden reduktion af vægten. Carbon stål kan ikke bære højere varmegrader. Stål kan bære omkring 2. 700 grader F, mens titan kan bære 3. 300 grader F. Hvis vi sammenligner varme og kulde stabilitet af titanium versus stål, titanium er mere termisk stabil end stål, som er 800 grader F, hvilket gør det et glimrende valg for frost vejr materiale, fordi det ikke i stykker, mens stål kan splintre. En anden fordel, at titanium har over stål er, at den kan bøjes eller bukkede gange, og den er fleksibel nok til ikke at bryde såsom stål.
Resumé :. 1 Titanium er en nonpoisonous og biologisk inert metal
2 Stål er stærkere, men har en mere træthed liv end titanium 3. stål kan splintres, hvorimod titan kan modstå høje og lave temperaturer.
4. Stål er magnetisk, og korroderende forhold til titan, som er ikke-magnetiske og anti korroderende.
5 stål foretrækkes, når styrke er nødvendig i et hårdt materiale, og titan foretrækkes hvor en let og stærkt materiale er påkrævet..
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------