Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem stål og aluminium

Stål versus aluminium er i virkeligheden en styrke i forhold til vægt spørgsmål, som må vige for en udbredt misforståelse, der opstår, selv blandt ingeniører. De fakta er, at nogle aluminiumlegeringer er stærkere end nogle stållegeringer, er det kun en delvis sandhed, at aluminiumlegeringer er stærkere end stål. Vi kan forstå denne forskel mellem stål og aluminium ved en sammenligning baseret på styrke og vægt, stivhed og giver, samt magnetiske og ikke-magnetiske egenskaber.
Som bekendt styrke refererer til den maksimale belastning et materiale kan bære uden at bøje og miste sin form, og stivheden refererer til de eftergivende egenskaber ved et materiale, og hvor meget det kan bøje under en belastning, eller når der påføres tryk. Den parameter at kvantificere stivhed kaldes elasticitetsmodul. Den relative stivhed af stål mod aluminium har ingen stivhed fordele i forhold til hinanden, idet begge materialer kan modstå og bære ekstreme tryk og tons af belastningen. Aluminum slår stål, som dens bøjning massefylde er omkring 1/3 af densiteten af stål, og fordelen ved tykkelsen forskyder tredjedel i styrke, hvorved aluminium mere bule resistent end stål med samme vægt. En forskel, at stål har sammenlignet med aluminium, er, at efter gentagne belastninger, aluminium træthed. Stål har en uendelig træthed liv, hvilket betyder, at det har nok styrke til at modstå gentagne belastningscyklusser, og derfor, det varer længere, eller er bevaret. Stål er tungere end aluminium, som stål er cirka tre gange tungere for den samme længde af aluminium.
tautness eller trækstyrke af høj kvalitet aluminium er i samme forhold som stål i høj kvalitet. Hvis vi sammenligner stål kontra aluminium bruges som byggemateriale, massefylden for rustfrit stål er 7800 ton /m, og aluminium er 2700 kg/m3. Stål, når der sammenlignes med aluminium, er lavteknologisk og lidt destruktiv, som stål vil udløse, hvis du bruger en vinkelsliber, og kort røre metallet. Når bit rører stål, det vil udløse, mens aluminium ikke gnist, hvor udbøjning er vigtigt, aluminium har en kant i stedet for stål stål har flere springende egenskaber end aluminium, men hvor udbøjning er muligvis, er stål foretrækkes, fordi det er lettere at svejse
Aluminium er umagnetisk forhold til stål, men nogle typer stållegeringer også umagnetisk. Hvis vi gør denne sammenligning på grundlag af den mikro-struktur stål og aluminium, finder vi, at kulstof jern del af jern strukturer ikke er magnetisk på alle. Den ikke-magnetiske aluminium materiale vil derfor have den magnetiske ejendom 1.. selv 100% austenitisk stål ikke har permeabilitet på 1, da det kan ændre sig under behandlingen, og i praksis, er det ikke blevet nået, og de Permeabilitetsværdierne altid over 1 Resumé :
1. Stål versus aluminium kan sammenlignes ved anvendelse af parametrene for styrke, vægt, eftergivende og magnetiske egenskaber.
2. stålstyrkeelementer over aluminium er næsten den samme, men stål er tre gange tungere end aluminium.
3. stål har en konservering kvalitet, selv efter flere tusinde belastning cyklusser, men aluminium træthed og ødelægge.
4. aluminium har mere formbarhed i stål, som har mere bøjning densitet sammenlignet med tætheden af stål.
5. Aluminium er umagnetisk og nedbøjningskraft, mens stål er igen stiger kvaliteter og er lettere at svejse.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------