Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem aluminium og kobber radiator

adiatorer er lavet af aluminium og kobber. Begge disse radiator materialer har deres egne fordele og ulemper. Aluminium og kobber radiatorer varierer i styrke, varmeledningsevne, udseende og vægt.
kobber var det eneste materiale, der blev brugt til fremstilling af radiatorer i de tidligere år. Det blev brugt, fordi kobber er bedre varmeledningsevne.
En af de væsentligste forskelle mellem aluminium og kobber radiatorer ses i rørene, som bærer kølemidlet. I kobber radiatorer, er rørene smalle. Rørene fremstillet smal til at forhindre indre tryk fra kvældning. Endvidere disse tynde rør kan blive tilstoppet. På den anden side har Aluminiumskølerne bredere rør. Disse store rør hjælpe med en mere direkte kontakt mellem røret og finnerne, hvilket øger radiatoren evne til at sprede varmen. Desuden indeholder rørene i aluminium radiator ikke tilstoppe så hurtigt. betragtninger aluminium radiator anvender en én- inch bred rør, kobber radiatoren kun anvender en halv inch rør. Rørene i Aluminiumskølerne er svejset til beholderen, rørene i kobber radiatorer er loddet. En fordel ved svejsede rør er, at varmeoverførsel finder sted ved en stor hastighed. På den anden side nedsætter lodning ned varmeoverførslen i kobber radiatorer.

Når man taler om reparationer, kobber er lettere at reparere end den anden radiatoren. med hensyn til vægt, er aluminium lettere end kobber. Dette betyder, at biler er udstyret med aluminium radiatorer vil have mindre vægt end kobber monterede dem.
anden forskel, som kan ses, at aluminium er bedre modstandsdygtige over for beskadigelse end den anden. Det kan også ses, at kobber let genbruges end aluminium.
Ved sammenligning af omkostningerne, aluminium er billigere end kobber.

Oversigt
1. kobber er overlegen i forhold til aluminium i varmeledningsevne.
2. i kobber radiatorer, den rørene er smalle. På den anden side er rørene i Aluminiumskølerne bredere.

3. rørene kobber blive tilstoppet mere end aluminiumsrør.
4. Når aluminium radiator anvender en én- inch bred rør, kobber radiatoren kun anvender en halv inch rør.
5. Aluminium er en bedre modstandsdygtige over beskadigelse end kobber.
6. Når rørene i Aluminiumskølerne er svejset til beholderen, er rørene i kobber radiatorer loddet.
7. for vægt, aluminium er lettere at kobber.
8. kobber er nemmere at reparere end aluminium radiator.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------