Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem STåL og KOBBER

Stål er en metallegering, hvorimod kobber forekommer naturligt som en af de få metaller, der findes som en bestanddel i dets naturlige form i verden stål består af jern og varierende mængder af carbon. på den anden side er kobber et grundstof med symbolet Cu og atomnummer 29. stål legering består af to eller flere elementer, og den indeholder jern og carbon eller andre metaller. forskellen mellem stål og kobber er bakterielle korrosion. kobber er modstandsdygtig over for korrosion i underjordiske miljøer, og stål kan ruste. Kobber vil korrodere i fugtig luft, langsomt og mørkner danner et lag af kobberoxid. Stål, med mere carbon og jern i det vil også ruste i fugtig luft. Kobber er en høj leder, og meget populære for termisk og elektrisk ledningsevne. stål er også en god leder, men kobber har ledningsevne er mange gange højere end stål.
kobber er et smidigt metal, og rent kobber er blødt, plastisk, ikke-magnetiske og ikke-gnistdannelse, mens stål er magnetisk, og nogle af dens former kan manipuleres til at foretage en række former. Kobber er en bestanddel af forskellige metallegeringer, og stål er i sig selv en legering. Fælles brug af kobber er i militære applikationer, våben, elektriske ledninger, VVS- applikationer, rør, kogegrej og mønter. Stål er et byggemateriale, og for det meste anvendes til fremstilling af stålkonstruktioner, ståldøre og håndtag, søm og bolte, biler, rammer, møbler, service og køkkenredskaber. den biologiske rolle af kobber er, at den menneskelige krop indeholder omkring 1. 4-2. 1 mg per kg legemsvægt. En kobber mangel eller en akkumulering i kroppen kan både ofte producere sygdomme. Det er også fundet i forskellige enzymer. Kobber toksicitet kan også opstå, hvis kobber køkkengrej korroderes. Stål, når legeret med chrom eller andre metaller, også anvendes til kirurgiske implantater, såsom metal i en metal hofteudskiftning, og dentale implantater. Det er også anvendes som bordplader og køkkentilbehør grund af dens hygiejniske egenskaber. Stål er stærkere end kobber og kan bære mere træthed. Kobber er sejt, og kan være forbundet i tynde, stærke og fine ledninger.
Diverse farer om nogle af de kobber programmer, er, at de ikke er brandhæmmende, kan de pletter tøj og ting vasket i vand kan korrodere. Stål er tungere, og dets duktilitet varierer meget. Kobber og stål har begge været anvendt i mønter. stål opfundet i 1943 af den amerikanske regering var en katastrofe, mens kobber er stadig under brug af mange lande, såsom United State of America, europæiske stater, New Zealand, Australien og det Forenede Kongerige. Kobber er bakteriedræbende og har sin egen unikke naturlige farve.
Sammendrag. en kobber eksisterer naturligt, da det er et element, mens stål er en legering
2 Stål er stærkere og tungere end kobber, og begge kan.. korrodere i et fugtigt miljø.
3. Kobber er meget brugt til militær, elektrisk, kirurgisk, ledninger og rør applikationer, mens stål er anvendt til bygningskonstruktioner, døre og mange andre industrier såsom biler.
4. Stål ikke anvendes til prægning, mens kobber i mønter stadig bruges af mange lande rundt om i verden.
5. Duktilitet varierer meget i stål i sammenligning med kobber, som er et duktilt, formbart, umagnetisk, og ikke -gnistdannende metal.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------