Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem krystalflade og spaltning plan

rystalflade og spaltning plan refererer til overfladen af et mineral. Den glatte overflade af en mineralsyre kan have krystal flade eller en spaltning plan.
Crystal flade kan beskrives som den glatte plane, der dannes på overfladen af en krystal. Det er hvor krystal udvikling som parvist sted. På den anden side kan spaltning plan betegnes som tendens krystaller opdele langs specifikke strukturelle planer.
Crystal ansigt er ofte beskrevet i henhold til dens relation til de krystallografiske akser. Krystalflade kan også defineres som den ydre plane overflade, som afspejler de indre strukturer. En række tal anvendes til at angive forskellige krystalflader. Halo stråle sti gennem krystaller kan beskrives præcist og nemt med krystal ansigt numre de basale endefladerne er nummererede et og to, mens de prisme side ansigter er nummereret 3-8. de pladekrystaller kommer med en opad.

modsætning til krystal ansigt, spaltning fly tendens til at være glat og skinnende. Dette skyldes, at bindingerne mellem atomerne svækkes efter bruddet. I en krystal ansigt, bliver atomerne bundet togeher. Spaltningsplaner altid kommer parallelt med et krystal ansigt.
Man kan også komme på tværs af mange slags skel. cubic spaltning dannes på fly og parallelt med ansigter. oktaedriske spaltning og cubic spaltning på krystal fly og danne oktaedriske former i en krystal med kubisk symmetri. medens Dodecahedral spaltning former dodecahedra i en krystal med kubisk symmetri, danner romboedriske kløvning rhombohedron former. Endelig er Prismatisk spaltning fomed parallelt med en lodret prisme.
Spaltning fly bruges primært til identifikation af de mineraler. Det bruges også i den elektroniske industri og hjælper også med at skære ædelstene. Summay

1. Crystal flade kan beskrives som den glatte plane, der dannes på overfladen af en krystal. Spaltning planet kan beskrives som tendens krystaller delt langs speicfic strukturelle flader.
2 Spaltningsprodukter planer kommer altid parallelt med krystal ansigter..
3. I modsætning til krystal ansigt, tendens til spaltning flyet til at være glat og skinnende

4. I spaltning fly, er bindinger mellem atomerne svækket efter opdelingen. I en krystal ansigt, er atomerne bundet sammen.
5. glorie ray vej gennem krystallerne kan beskrives præcist og nemt med krystal ansigt numre.
6. Spaltning fly bruges primært til identifikation af de mineraler. det anvendes i den elektroniske industri og hjælper også med at skære ædelstene.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------