Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem sort og hvid peber

vis du er en ivrig fan af tv madlavning shows, vil du sikkert har set den berygtede Jacques Pepin argumentere med Julia Child løbet peber. Og debatten ? Hvilket er bedre, sort peber eller hvid ? Selvfølgelig ville det drilleri altid ender op med en til-hver-sin-egen aftale, men det efterlader publikum spekulerer på, hvad der gør sort peber og hvid peber så anderledes ? Bortset fra de mest tilsyneladende variation, der er farver, har de en væsentlig varieret indflydelse på fade ? Det finder vi ud af, som vi tager en grundig kig på de to typer, hvad der betragtes som verdens mest handlede krydderi.
På trods af deres høje kontrast forskel i udseende, kommer sort og hvid peber fra den samme plante, videnskabeligt kaldet Piper nigrum, eller i lægmandssprog, sort peber. Native til tropiske lande som Indien og Sydøstasien, de dyrkes for deres frugter, populært kendt som peberkorn. Disse frugter bliver derefter tørres, inden der fremstilles som helhed, groft formalet eller pulveriseret. Pepper ikke vurderes som verdens mest omsatte krydderi for ingenting. Det spiller en revolutionær rolle i kulinariske sager såvel som i urtemedicin.
Pepper er fremstillet af forskellige metoder. Den mest basale involverer vask af peberkorn, hvor de umodne stenfrugter af planten kogt i varmt vand for at rense. Dette samtidig forbereder stenfrugter for den bruning proces, der vil slå dem fra still- grøn til dyb brun eller sort. Når dødsprocessen er afsluttet, er stenfrugter tørret i dag enten i solen eller i tørre maskiner. i den proces, de drupe rynker, mørkere og falder ind i, hvad vi kender som sorte peberkorn. De kan groft mosede, jord eller opbevares helhed. Slutresultatet er sort peber. Fremstillingsmetoden for hvid peber kræver en flere flere skridt ud over dem, for sort peber. I modsætning til sin modpart, det kræver fuldt modne peberfrugter som sin base materiale. de vil gennemgå " udblødning " eller processen med at opbløde dem i vand i flere dage, indtil kødet blødgør, nedbrydes og efterlader intet andet end den nøgne frø. Nogle producenter anvendes afskalning eller anvendelse af kemiske eller mekaniske interventioner at skrælle kødet væk. De nøgne hvide frø tørres, hvilket giver en variation, som vi kalder hvid peber.

Fjernelse af kød i hvid peber strimler off nogle af de væsentlige smag forbundet med sort peber. I virkeligheden, hvid peber tendens til at være mere subtile end sort. Dens fordele er i fødevare- æstetik. det tilføjer en smule krydderi til lyse retter uden at ødelægge deres farve. De fleste kokke foretrækker det i hvide saucer og kød. Black Peper er imidlertid utvivlsomt uovertruffen, især diskriminerende ganer. Det har en rigere og mere intens krydret og aroma end hvid.
Både sorte og hvide sorter er almindeligt tilgængelige på markedet i dag. Sidstnævnte dog koster lidt mere end tidligere på grund af de tilføjede snørklede i sin produktionsproces.
Resume

  1. sort peber og hvid peber begge fremstillet af sort peber plante, videnskabeligt kaldet Piper nigrum. sort peber bruger umodne stadig -grønne stenfrugter, mens hvid bruger modne røde peber frugter.
  2. Hvad gør hvid peber hvid er fraværet af det ydre kødfulde lag, der er til stede i sorte sorter. Virksomheden beskæftiger en metode kaldet udblødning at skrælle kødet ud inden tørring.
  3. White er perfekt til lyse retter, saucer og kød. Men det er mere subtil i smagen i forhold til sin modstykke.

  4. sort peber overgår hvide i form af rigdom i smag, krydderi og aroma. Det er også relativt billigere end hvid.
  5. Begge er bredt tilgængelige på markedet i dag. de kan købes i groft mosede, jorden eller hele formater.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------