Position: Wisdombog > Vibber Iversen >

Forskellen mellem Calzone og Stromboli

ood er en af de basale behov hos mennesket. Uden mad kan vi ikke overleve, og dette instinkt for at overleve har ført tidligt mennesket at opdage, spiselige planter, der kan fylde sin tomme mave og gøre ham stærk. med tiden har han lært, at andre dyr også kan spises, og så lærte han at plante afgrøder og hæve husdyr.
Man derefter begyndte at gøre mere komplicerede næringsmidler, eksperimentere med ingredienser, der er tilgængelige for ham. Mennesker fra forskellige dele af verden fremstille forskellige typer af fødevarer, som er baseret primært på den slags ingredienser, der er fælles for regionen.
Handel og rejser aktiveret folk fra forskellige steder at introducere deres mad til andre. Ingen anden mad er mere populær end italiensk mad, to af de mest populære af dem er spaghetti og pizza. Men så, der er andre fødevarer, at italienerne har lavet, som har udviklet en enorm følgende verden over, nemlig Calzone og Stromboli.

Calzone
Calzone er en omsætning med ingredienser, der svarer til pizza. Afgivelse af Calzone startede i Napoli, Italien i det 18. århundrede. navnet kom fra de baggy pants båret af mænd i den tid. Ingredienserne i Calzone er meget ligesom de øvrige indholdsstoffer i pizza, med fyld bestående af mozzarella, tomat og andre pizza toppings. Det foldes over og formet som en halvmåne før bagning eller stegning.
på grund af sin størrelse og sin lighed med sandwich, Calzone er en populær gade mad og kan spises på farten. Der er mange versioner af Calzone, nogle er små og andre har en bred vifte af udstopning.
Stromboli

Stromboli er en omsætning med fyld af forskellige kød, ost og grøntsager. Selv om dejen er magen til italiensk brød dej, var det ikke oprindelse i Italien, men i Philadelphia, USA. Der er også andre kilder, som fastslog, at den opstod i Spokane, Washington. Det er sikkert, er, at det fik sit navn fra filmen Stromboli.
det svarer til Calzone men dens fyld er mere ligner sandwichfyldninger end pizza toppings. den mest almindelige er forskellige typer af ost, italiensk kød som salami og capicola, og forskellige grøntsager. Det er rullet og ikke foldede før bagning.
Oversigt

1. Calzone opstod i Napoli, Italien og opkaldt efter, hvad mændene i området blev iført mens Stromboli opstod i USA, enten i staten Philadelphia eller i Washington og navngivet efter en film.
2. ingredienserne i fremstillingen af dejen af både Calzone og Stromboli svarer til dejen af italiensk brød, men fyldet eller fyld er forskellige.
3. Calzone har fyld, der svarer til pizza toppings med tomat og mozzarellaost mens Stromboli har fyld, der svarer til en sandwich med forskellige oste, grøntsager og kød.
4. Calzone er fremstillet ved at sætte fyldet på dejen og folde det over, at forme det som en halvmåne, mens Stromboli er fremstillet ved at sætte fyld på dejen og rulle den før bagning.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------