Position: Wisdombog > Bengt Kaat >

Forskellen mellem skotsk og whisky

kotsk er lavet whisky er Skotland, Storbritannien. Whiskey er en alkoholholdig drik destilleret fra korn, som indeholder 40 til 50% af alkohol efter volumen.
Den anden meget interessant faktum er at Scotch whisky er altid skrives uden 'e' mens whisky altid staves med et 'e'. i Det Forenede Kongerige skotsk er bare kaldes whisky. Når en whisky bestilles antages det, at en skotsk er påkrævet. Hvis man ønsker noget andet det skal angives. I resten af verden er det kendt som bare skotsk. Scotch skal være i overensstemmelse med reglerne i " The Whisky Act 1988 " vedtaget af parlamentet i Storbritannien. Loven gør det ulovligt at sælge Whiskey, som Scotch Whisky, hvis det ikke er i overensstemmelse med de standarder, der er fastsat ved denne lov. loven præciserer, at den skotske skal destilleres på et skotsk destilleri i nøje overensstemmelse med de procedurer, der er fastsat ved denne lov. det præciseres også, at det skal være destilleret til et alkoholindhold på mindre end 94. 8% og må ikke være aftappet på et alkoholindhold på mindre end 40 %. Det præciseres også, at den skotske skal være lagret i egetræsfade i Skotland i mindst tre år og en dag. De tilladte ingredienser i Scotch er vand og korn fermenteres ved at tilføje gær. Karamel for farve kan tilsættes. Dette er gæret i egetræsfade
Whiskey på den anden side produceret på verdensplan skal være i overensstemmelse med de nationale standarder i det land, produktion Whiskey kan fremstilles ved enhver af de lokale metoder.. der er populære, og fra de ingredienser, der er populære, men Scotch vil kun blive produceret i en af de fire metoder. Disse er single malt, vatted malt, blended og single grain.

Scotch vil generelt have en meget let og smidig smag i forhold til de andre whiskyer og derfor foretrækkes ved sociale sammenkomster som en drik er acceptabel for alle.
Oversigt
1. skotsk er whisky fremstillet i Skotland, Storbritannien, mens whiskey kan foretages hvor som helst i verden.

2. for Scotch den ordet Whisky er altid staves uden alfabetet e.
3. Scotch skal være som pr standarder og regler der er fastsat i Whisky Act 1988.
4. Scotch er generelt lettere og blødere i smagen end andre whiskies.

----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------