Position: Wisdombog > Bengt Kaat >

Forskellen mellem akvamarin og Topaz

ar du en ring og er forvirret, hvis ædelsten knyttet til det er en topas eller en akvamarin ? Det meste af tiden, er det virkelig svært at se forskel, men der er ting, som de virkelig adskiller sig med hinanden.
Først og fremmest, akvamarin er en slags mineral, der er kendt som beryl, Beryl og Topaz er faktisk to forskellige mineraler Beryl tilhører den sekskantede krystal familien, mens Topaz tilhører orthorhombisk krystal Aquamarine har farven lys blå til blå- grøn, mens Topaz er en perle i alle farver.. der kommer i orange, himmel blå, pink, lys eller dyb blå, blå, grøn, transparent, lys violet og hvid. Hvis du vil være tale af hårdhed, akvamarin tips Mohs 'skala på 7 ? til 8, mens Topaz er på hård niveau 8. Etymologisk set ordet Topaz kom fra navnet Topazos som er den gamle ø i Det Røde Hav, mens akvamarin kom fra det latinske ord, der betyder vand i havet. Aquamarine er faktisk et dyrt perle, da det sjældent findes på markedet. farven af akvamarin er faktisk vaskbar. det kan falme, hvis det udsættes for solen, men gode farvede akvamariner er virkelig det værd. Blå topas på den anden side er billigere, og farverne ikke rigtig falme. Hvis du ikke har tillid til guldsmed, ikke købe akvamarin da nogle guldsmede faktisk sælger deres blå topas som akvamarin at tjene mere på deres smykker.
En anden forskel er brydning tilhører disse perler. Aquamarine har svage brydning, mens Topaz har stærkere refraktion.

Selvom akvamarin og Topaz kan have de samme fysiske egenskaber, de stadig adskiller i hårdhed, sammensætning, pris såvel som refraktion. Aquamarine dybest set har blå nuancer, mens Topaz leveres i forskellige farver.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------