Position: Wisdombog > Bengt Kaat >

Forskellen mellem optiske og elektronmikroskop

ange studerende øjeblikkeligt plaget, når de placeres foran et mikroskop. Hvordan det fungerer, eller hvilken type mikroskop er det ? Selvom de allerede ved, at det er et optisk mikroskop og ikke en elektron, de stadig ikke, hvorfor de kaldes sådanne navne.
Generelt elektronmikroskoper er bedre end dens optiske modstykke. dette skyldes de følgende forskellige årsager. Fremmest elektronmikroskoper brug (som navnet antyder ) elektroner for at forstørre et projiceret billede. Optiske mikroskoper anvendelse fotoner. Art af elektroner indbefatter med bølgelængder, der er meget kortere end fotoner. Resultatet er, at elektronmikroskoper er i stand til at opnå hidtil ukendte forstørrelser op til en million gange. Denne er bare for meget i forhold til den begrænsede forstørrelsesglasset magt optiske mikroskoper kun tusind gange den maksimale forstørrelsesgrad.
Bortset fra denne store forskel i forstørrelse kapacitet, er elektronmikroskoper siges at projicere et mere detaljeret felt sammenlignet til fuzzy detaljer det optiske mikroskop, er der især bemærkelsesværdig ved højere forstørrelse. På grund af alle disse funktioner, elektronmikroskoper er naturligvis dyrere, og er vanskeligere at opretholde, fordi de skal drives af en stabil elektrisk kilde. Imidlertid, selv om de giver en mere detaljeret billede, elektronmikroskoper, i almindelighed, gråtoner producere billeder, og de viser ikke de rigtige farver i billedet.

med hensyn til de anvendte linser, elektronmikroskoper bruge en særligt udformet elektrostatisk linse til at manøvrere de bjælker, der er nødvendige at gøre billedet i mikroskopets synsfelt. Omvendt, optiske mikroskoper gør brug af en almindelig linse, der retter lyset for at gøre et billede af prøven under observation.
Endelig er den fælles optiske mikroskop også kendt af mange som den lysmikroskop. de er også de banebrydende mikroskoper, fordi de var de første udformede instrumenter, der gjorde brug af en let tilgængelig simple linser, sammenlignet med nyere elektron mikroskop, der først blev konceptualiseret helt tilbage i 1931. alt i alt,
1. Optiske mikroskoper er de enkleste og ældste mikroskoper rundt i forhold til den nyere elektron model.

2. Optiske modeller er billigere og lettere at vedligeholde end elektronmikroskop.
3. Mikroskoper bruge et simpelt linse, mens elektronmikroskoper bruge en elektrostatisk eller elektromagnetisk linse.
4 mikroskoper har en maksimal forstørrelse på 1. 000 i forhold til en bedre opløsningsevne af elektron mikroskop, der kan nå 1. 000. 000 gange

5... mikroskoper bruge fotoner eller lysenergi, mens elektronmikroskoper bruger elektroner, som har kortere bølgelængder, der giver en større forstørrelse.
6. Samlet set elektronmikroskoper levere en mere detaljeret billede i forhold til optiske mikroskoper.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------