Position: Wisdombog > Bengt Kaat >

Forskellen mellem Sparta og Athen

år man taler om storhed ældgamle civilisationer, er det umuligt ikke at smide Grækenland i blandingen. På det tidspunkt var grækerne som overlegen i næsten alle aspekter af livet fra intellekt til fysisk styrke.. og beviset blev fundet i to af de mest fremtrædende byer i historie-Sparta og Athen
Mens begge byer ligger i Grækenland, de ligheder ende der trods at være fra. samme nation, borgere fra Sparta og Athen har forskellige holdninger og overbevisninger. Faktisk var der kun ét tilfælde i historien, at de sluttede sig sammen, da Grækenland kom under angreb fra persiske angribere. Det meste af den tid, de var i modstrid med hinanden, især i forbindelse med at køre landet.
Disse forskelle kan være rodfæstet i deres gener, som begge kom fra forskellige slægter. athenerne kom fra Ionians mens spartanerne var efterkommere af Dorian angribere, der kom fra nord. Dette ville i sidste ende føre Sparta til at angribe og erobre Athen. De havde også forskellige opfattelser, når det kom til regeringen. Athen betragtes som fødestedet for demokrati på grund af den måde, de valgte at køre deres by. Athenerne stemte for deres ledere, der kom fra overklassen. Sparta, på den anden side, blev regeret af fem mænd med hjælp fra et råd af ældre. denne type styring var i overensstemmelse med deres tro på militært styre.

Som et resultat af denne forskel i form af regeringen, de kulturelle aspekter og tro de to byer der blev også meget kontrast. Athen blev kendt for deres arkitektur og infrastruktur, mens Sparta fokuserede deres ressourcer på militær uddannelse. Dette blev vist i, hvordan børn fra begge byer blev bragt op på det tidspunkt. Mens spartanske drenge blev at uddanne sig til kamp i en meget tidlig alder, athenerne lærte deres børn om kunst og videnskab. Det viste også, hvor rigdomme og ressourcer blev fordelt mellem borgerne i Sparta og Athen. spartanske herskere anvendt brutal styrke til at kæmpe for jord og rigdomme, som gik direkte til kasser af regeringen. Athenerne opfordres borgerne til at engagere sig i handel, som gjorde dem rigere end deres naboer.
En anden afslørende sammenligning mellem disse byer er, hvordan den enkelte borger forventes at leve. athenerne opfordret deres folk til at studere musik, kunst og litteratur. De har også engageret i fysiske aktiviteter som sport. Dette resulterede i mere produktive borgere i forhold til spartanerne. militære liv venter ethvert barn født i byen Sparta. Lige fra fødslen, blev drenge oplært til at blive soldater, der udgør styrken af byen. Og ingen bånd af krigere blev siges at være bedre og hårdere end de mægtige spartanerne på det tidspunkt.
deres levebrød også varieret. Athenerne var bemærkelsesværdige intellektuelle, og så de brugte en masse tid på at udvikle og forbedre teknikker på landbrug og fødevareproduktion. Sparta påberåbt landbrug og brugte deres militære magt til at erobre andre byer. som et resultat af intellektuel overlegenhed, udviklet Athen den største flåde i denne periode, mens Sparta var uantastet på land krigsførelse Disse modsatrettede attributter lavet Grækenland en meget magtfuld og indflydelsesrig nation, men samtidig blev det deres ultimative svaghed.

Resumé :...
1 Athens ' befolkning var af Ioniske afstamning, mens Sparta spore sine aner til de doriske angriberne
2 Athen bruges demokratisk styre, mens Sparta havde et oligarki.

3. athenerne blev noteret arkitekter og bygherrer, mens spartanerne var berømte soldater.
4. Athen handles for rigdom, mens Sparta tog det med magt. ..
5 Athens fremmes kreativitet og intellektuelt arbejde blandt sine indbyggere, mens Sparta forventede, at alle mænd i deres rækker til at blive soldater
6. Athen udviklet nye teknikker til at forbedre fødevareproduktionen og byggede en stor flåde, mens Sparta fokuserer udelukkende på landbrug og jord krigsførelse.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------