Position: Wisdombog > Bengt Kaat >

Forskellen mellem TRåDEN og ULD

Garn betyder spundet tråd til vævning eller strikning. Uld betyder bløde hår stammer fra fleece af får eller andre dyr. Uld er en type garn.
garn generelt henviser til lange kontinuerlige sammenslyngede fibre, der kan anvendes til tekstiler, strikning, vævning, kan mv. garn være af forskellige materialer, herunder bomuld, dyre- fleece, syntetisk, mv. bomuld eller syntetiske garn ville generelt være anvendes til at fremstille tekstiler eller stof. Garn faktisk fremstilles ved snoning fibrene sammen ved hjælp af en proces, der kaldes spinding. De forskellige typer af snoninger, som er givet til fiberen bestemme kvaliteten og konsistensen af garnet. Den anden fremgangsmåde til fremstilling af garn fra fiberen klæbning. Det er den grundlæggende bestanddel, der går til at gøre et stof... det er denne kvalitet af garn, der generelt bestemmer dens anvendelse stof, fremstillet af uld vil generelt blive anvendt til at levere varme uld frisk klippet af dyr først kategoriseret og skilte. kategorier er fleece, fordelt, stykker brystflæsk og låse. Dette sker typisk for at sikre, at ulden er produceret garnet er af en ensartet tekstur og sortering. Dette vaskes derefter og behandles. Fleece som udgør størstedelen anvendes generelt til fremstilling af uld til beklædning. Brugen af ulden normalt afhænge dets tekstur og væve /strikket De mest populære typer af uld er cashmere, merino, angora og alpaca. Det er dybest set navnene på de dyr, som ulden stammer fra.
Garn vil generelt omfatte forskellige syning og broderi tråde også. En type af meget fine og dyre garn er silke. Selv reb er lavet af garn. Uld på den anden side vil generelt kun omfatte finere kvalitet, der generelt bruges til maj tøj, strik, tæpper, tæpper, osv.
Oversigt
1. Garn betyder spundet tråd til vævning, strikning, mv. Uld betyder garn lavet af blødt hår stammer fra fleece af får eller andre dyr.
2. garn kan fremstilles ved enhver af de metoder som spinding, eller binding men uld fremstilles generelt ved spinding.
3. ulden klassificeres i forskellige klasser, før det forarbejdes. Dens anvendelse vil normalt afhænger tekstur og det strikkede.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------