Position: Wisdombog > Birthe Esmer >

Forskellen mellem OMRåDE og STAT

Nogle lande kun består af et bestemt geografisk område, en befolkning og en regering, mens andre, især dem, der er større og mere magtfulde end andre, er sammensat af flere andre områder, hvor disse afstå gennem invasion eller gennem valg af deres borgere. Nogle af disse områder slutte sig sammen til at danne forbund og derefter kaldes stater.
En tilstand er en organiseret, politisk institution, der styrer et område under en regering og en del af en føderal republik. Det bruger legitim magt for at opretholde et monopol på det område under en centralregering
Der findes flere typer af stater. Dem, der er suveræne, og dem, der er underlagt kontrol af andre stater Sovereign. stater er dem, der har bestemte områder, og som består af permanente befolkninger og regeringen tillader dem at indgå i relationer med andre suveræne stater
fleste stater er en del af delstater såsom tilfældet med USA, og den føderale regeringen har magt over stater. En stat er også undertiden benævnt land. Et geografisk område, på den anden side, er et geografisk område, som ikke har suverænitet og er under kontrol af en anden regering. De kan nyde lokale selvstyre, og på samme tid, kan være behæftet med en vis tilnærmelse af staten, der styrer dem. områder kan være dem, der er sub- nationale enheder i en enhedsstat som Frankrig, administrative distrikter af en nationalstat som dem i Østrig, amter inden for en stat som dem i U. S.
Andre eksempler på områder, er dem, der besatte områder, og er under militær kontrol over de invaderende landet, omstridte områder, som hævdes af to eller flere lande, og særlige administrative regioner som Macao og Hong Kong. .. Skibe er også de områder i de lande, hvis flag de fører
Et geografisk område kan være et område, som påstås af en regering som lande, at udvide deres grænser, de hævder områder, og de kan blive, når de bliver organiseret og indarbejdet gør dem i stand til at indgive den føderale regering at gøre dem til stater.
borgere i en stat nyder flere privilegier og de fulde rettigheder til en borger, mens borgere i et område nyder begrænsede rettigheder og privilegier. De er også som regel ligger længere væk fra den centrale regering, selv om de også er repræsenteret i det.
Resume:.
1 Et geografisk område er et område, der er under kontrol af en anden stat eller regering, og ikke har suverænitet, mens en tilstand, også er kendt som et land eller en organiseret politisk organisation, som nyder suverænitet.
2. statsborgere i stater, nyder flere privilegier og fulde rettigheder i henhold til lovgivningen, mens borgerne i områder kun har begrænsede rettigheder og privilegier.
3. En stat er normalt placeret inden for det geografiske område for sæde for regeringen, mens et område normalt ligger langt fra det, selv skibe, der befinder sig i internationalt farvand betragtes som områder af deres flagskib land
4 En tilstand monopoliserer kontrol over.. dets territorier gennem legitim magt, men et område ikke.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------