Position: Wisdombog > Birthe Esmer >

Forskellen mellem Mastaba og pyramide

år et menneske dør, bliver han normalt begravet i en grav. I forskellige dele af verden, har folk forskellige måder at begrave deres døde. Hinduer praksis kremering, mens andre folk begrave deres døde i krukker eller hængende kister. i Egypten, begravede de deres døde under strukturer såsom mastabaer og pyramider.
En Mastaba er et fladskærms- overdækket og rektangulære gammel egyptisk grav, hvor de fleste af det gamle Egyptens mest betydningsfulde personer er begravet. Senere bliver det også brugt som begravelsesplads for de almindelige mennesker. Den er lavet af sten eller mudder mursten, der er arrangeret på en sådan måde, at de hælder udad. På ydersiden ligner en bænk, deraf navnet Mastaba som på arabisk betyder en bænk af mudder. Udtrykket også betyder hus for evigt, eller evigt hus henvisning til dens funktion som et sidste hvilested for den døde.
det er normalt 30 meter høj med mindst 2 kamre. Et kammer har en falsk dør og tjener som et kapel for tilbud, hvor familiemedlemmer og præster tilbyde mad og andre ting for den afdøde. En anden er skjult, og indeholder en statue af den afdøde. I de senere år, mastabaer, som grave for Egyptens elite endte bruge, og de er blevet brugt som grave for de almindelige mennesker. Pyramiderne har erstattet mastabaer som grave for Egyptens herskende klasse og faraonerne. En pyramide er en trekantet struktur, som konvergerer på et enkelt punkt. den mest almindelige design af pyramiden er firkantet pyramide med fire trekantede udvendige flader og en firkantet bund, selv om pyramiderne også kan være trilateral eller polygon form. Pyramiderne kan findes i alle dele af verden, med den tidligste er blevet fundet i Mesopotamien. I Mexico, byggede gamle indere pyramider med Pyramid of the Sun som verdens tredjestørste pyramide struktur.
pyramiderne findes også i Kina, Sudan, og De Kanariske Øer, men de mest berømte og største pyramider findes i Egypten. Egypten har mere end 135 pyramider med den Store Pyramide i Giza, som den største. De er fremstillet af mursten eller sten, som er stablet på en sådan måde, at de fleste af konstruktionens vægt er koncentreret nær jorden med mindre materiale ovenpå gøre dem stabile og holdbare.

Der er meget få mastabaer, som overlevede i forhold til pyramider primært på grund af de anvendte materialer i bygge dem. Mud sten, som anvendes i mastabaer er ikke så holdbare som sten eller sten, som anvendes i konstruktionen af pyramiderne.
Resume :
1 A Mastaba er en gammel egyptisk grav, som er lavet af mudder mursten eller sten, mens en pyramide er også en gammel egyptisk grav, som er lavet af sten eller mursten..

2 A Mastaba er rektangulær i form, mens en pyramide er trekantet form..
3. Begge blev brugt som grave for Egyptens elite. Mens mastabaer senere blev brugt til de almindelige mennesker, pyramiderne var udelukkende til faraonernes og Egyptens herskere.
4. mastabaer har flade tage, mens pyramiderne har peget på tagene.

5. På grund af de anvendte materialer, overlevede flere pyramider end mastabaer
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------